Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ДПС-то се офлянква.....
ДПС-то се офлянква..., а водата залива, залива правителството! Следва - издавяне. (ОБНОВЕНО)

ДПС-то се офлянква..., а водата залива, залива правителството! Следва - издавяне. (ОБНОВЕНО)Бойко Бонев

Информационен сайт "ДНЕС“

 

Земеделският министър Румен Порожанов декларира, че бил готов да подаде оставка?! Той обсъдил това... с Бойко  Борисов.

"В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин моето присъствие политически влияе, ще си подам оставката", каза Порожанов.

Ще гръмне ли Румен Порожанов най-после? Въпреки, че е от друга квота, въпреки силните протекции и застъпничество  от ДПС.

Изглежда оставката на земеделския министър е на кантар. Особено след като пъкнаха и недекларираните от министъра тлъсти имоти и ниви на жена му ВЕСКА. Претеглят се загубите и ползите от поредната отсечена глава на сигурен, доверен, изпълнителен и същевременно силно "безгръбначен" безпринципен човек.

Порожанов е на прицел, проплака Бойко. Е как иначе да е след като „ваклото агне Руменчо“ е вътре в няколко крупни скандала в последните дни... и години, даже беше бит и пребит пред дома си... В болница лежа, но никой нищо не разбра. Като главен отговарящ за дейността на Държавен фонд „Земеделие“, а преди това като негов шеф, той се явява де факто главният отговорен виновник за това как престъпно са изразходвани стотици милиони за строителство на къщи за гости. Виновник отвсякъде за това що европейска пара бе прилапана от „свои“... герберски земеделци и животновъди. Ама Порожанов вика – не съм виновен за нищо, нищо не знам, ще проверя, ще се запозная... ще чакам да отмине бурята. 

Двете оставки - на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев и зам.-директора на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова не изиграха кой знае каква спасителна роля нито за министъра, нито за третото правителството на Бойко Борисов. Разпадът продължава, остава и мръсотията по неговите ръце. Отгоре на това, според изнесени факти, и той барабар с Цецо, Цецка, Ангелкова, Краси и Красен Кралев е купил апартамент в София през 2004 г. на цени далеч под пазарните.

Ако се прибавят и другите провали на Порожанов на ръководните постове, които заема в последните десетина години, работата върви не само към оставка, но и към справедлив съд .

Бойко Борисов, който напоследък пак се разхвърча по страна и телевизии ГЕРБ да спасява, влезе и в ролята на овчарчето Калитко и рече, че е много доволен от работата на Порожанов, справил се бил човекът с много от задачите си. Абе, харесва си го. Не само Доган си го тачи. А как иначе. Та Бойко е длъжен да харесва доста властници-министри, въпреки престъпленията и некадърността им. Да ги търпи и да не ги пипа. Така му е казано, така и прави. Бойко е добър, изпълнителен..., бори се да пооцелее.

В правителството има колцина такива и сред тях е баш Порожанов. Поредният омазнен "герой" на днешния ден. С основание и по заслуги. Ходи из прокуратурата и по телевизиите, разпитват го за къщите, за Миню Стайков, за сина му, за ДФ „Земеделие“, за апартаментите на него и жена му... Та няма защо премиерът да го играе сърдит и раздразнителен, поради защото всички са се вторачили в земеделския министър!

„Видях се с него. Каза ми, че е готов да даде оставка и само трябва да му я поискам. При най-малката нередност аз ще го отстраня. Ако има нарушения по контрола на европейските средства, веднага ще му се вземе оставката", заяви гордо, но с половин уста Борисов. В четвъртък пък самият Порожанов и той с половин уста измънка, че чака решение свише.

Ние също чакаме ли чакаме Румен Порожанов да си тръгне с мир. Процедурата обаче е тромава. Веригата е дълга. И ще има да чакаме. Крайното решение го взимат в ДПС и го казват на банкянския мъдрец! 

Дългоочакваната и напълно заслужена оставка на Порожанов е на път, па макар и Бойко да се пише и прави на  колеблив. Няма как – помията стана твърде гъста... и намирисваща,  много.

Всички от правителството – тези невинните, честните, преданите, моралните, некорумпираните, все трябва да дадат по някоя и друга жертва, за да спасят все пак по нещо, колкото и да им се свиди. Ей така предизборно, от немай къде, в името на светлия образ на Главния... и на неговите шефове. Ей така - спасително да е!

Абе, всички са си в един кюп. Синджир марка. Бушони все трябва да се намират, та  Бойко и ДПС  пак да излязат сухи  от водата. А и нали уж не са заедно...

Хайде ДПС-то стига сте се офлянквали, взимайте решение, както беше навремето с Орешарски..., помните и знаете как, нали?  

Че водата залива цялото правителство, а народът иска оставки... и не на един-двама, а на всички! До един.

  

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

А Ангелкова и Кралев от кои са...!?! >> Премиерът: Да искам оставката на Каракачанов? Аз отговарям само за ГЕРБ, той е от ВМРО

Няма 6, няма 5..., мафията действа! >> Министър Порожанов скрил от КПКОНПИ изгодни имотни сделки на жена си

Недосегаемият Порожанов! Не за първи път искат оставката му! Но кой ли го пази? КОЙ...!?

Милионите на съпругата на Румен Порожанов. Ако имате даян, бройте ги…

 

 

Image result for порожанов апартамент Image result for румен порожанов  и Миню Стайков

Image result for румен порожанов Image result for порожанов апартамент

  Image result for Delyan Peevski Image result for Парожанов 

 

 


99015