Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Драмсъставът „НОЩ“ с...
Драмсъставът „НОЩ“ спусна завеси. Вся ненужна паника и страх в обществото, укрепи достойно устоите на властта!

Драмсъставът „НОЩ“ спусна завеси. Вся ненужна паника и страх в обществото, укрепи достойно устоите на властта!Борисов: Справихме се прерасно с много тежка зараза!


Премиерът благодари на всички медици и дисциплинирани хора и сложи край на бриингите на НОЩ (На живо)

Изминаха 100 дни от обявяването на извънредното положение. Фактите когато говорят, е безспорно – ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори и трети вълни.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинга на Националния щаб за борба с коронавируса.  Той обяви, че приключват брифингите на този щаб, който обаче продължава да работи до края на декември тази година. Данните за разпространението на заразата ще излиза всеки ден на сайта на НОЩ. 

"Някакси това непрекъснато включване на Щаба създава безпокойство, вирусът не е приключил, но ние чисто психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живота", добави министър-председателят. 

За Борисов, това което "направихме", никой друг в света не го е направил. "Снощи доц. Мангъров ми каза - когато има победа, победителите са много". "Дано нямаме повод наново да възстановим Щаба", добави Борисов. 

Премиерът благодари на всички медици и дисциплинирани хора. 

Премиерът уточни, че НОЩ не се разформирова и засега ще действа до 31 декември тази година. Задачата ще е да координира подготовката, да има готовност при лошо развитие на нещата. "

Благодарност не сме очаквали", продължи Борисов и отрече да е всявал паника заедно с НОЩ, защото "всяка една телевизия от сутрин до вечер" излъчвала колко са болните по света, смъртните случаи, гробовете. По думите му, нямало лидер в света, който да не казвал на хората да си останат вкъщи.  

"Най-меките мерки, с най-малко ограничения, най-правилно поставени с най-добрия резултат за най-кратко време са в България", подчерта министър-председателят. 

"Дистанция и дезинфекция, това е правилото, по което ще се водим и за напред", каза премиерът като подчерта, че трябва да си мием често ръце и да носим маски.

"Трябва да свикнем с мисълта, че тази зараза съществува и да се пазим", каза още той. 

"Не трябва за всяко нещо да пишем и четем какво ще се случи буква по буква. Всеки може по желание да си носи маска - който е по-страхлив, да си носи", уточни Борисов на настоятелните въпроси на журналистите. 

"Да, трябва да си миете по ръцете", раздразни се Борисов, след като два пъти беше питан за 14-дневната карантина при влизане от чужбина, за носене на маски на закрито. Все пак Борисов уточни, че засега от най-тежко заразените държави в Европа няма да се маха карантината от 14 дни, но не уточни кои държави има предвид. А премиерът каза и, че "и без това стадионите ни не се пълнят".  

Не се сваля карантината за идващи от страните с висок процент заразени, от 15 юни се надяваме да пуснем движението между България и Гърция, съобщи премиерът. 

Очаквайте подробности!

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

 

 

 


127325