Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Дружинката на ГЕРБ.....
Дружинката на ГЕРБ..., оляхте се брутално! И цял ведомствен блок си купихте..., като  ЦК на БКП

Дружинката на ГЕРБ..., оляхте се брутално! И цял ведомствен блок си купихте..., като ЦК на БКПРайна Знаменкова 

 

Скандалите с имотите на властта нямат край. Няма край наглостта, безочието и цинизмът!

Финансовият министър Владислав Горанов стресиран и той, и детето му живее в голям апартамент, предоставен безвъзмездно от бизнесмен, като цената на наема за 6 години е над 250 хил. евро...

Неморално, нагло, дълбоко неморално но пък... законно. В обяснителен режим влязоха и Бойко Борисов и цялото му кралско войнство. Накрая от т.нар. антикорупционния орган отсякоха: Всичко е точно, наред и съобразено със закона!

Както казва народът, дай боже всеки му! Ама за народа няма. Има само за тези, които са във властта!

Около сагата с апартамента на Горанов се разкри, че още 4 депутати от ГЕРБ имат апартаменти, ползвани без наем или купени супер изгодно през щедрия Кръстник Сариев. Десислава Атанасова, Делян Добрев, банкянският “градски” на Бойко Красимир Велчев и анти-комунистическият рупор Антон Тодоров, прочул се преди това със знаковата антигерберска сага "Шайката"

Всичко мина-замина, народът се възмущаваше дни наред, шумове, постове по фейсбук, ропот. И точка.

Да, ама хората на властта явно не си губят времето с празни приказки и постове по интернет. Действат. Възползват се. Лапат.

Когато се разгоря скандалът с апартамента на Горанов, пръв в негова защита излезе сродната душа Цветан Цветанов. Оправда го. Тушира общественото напрежение с обещания за проверки.

Както се казва Цв.Цв. този мач го е играл. Да си припомним за шестте апартамента, които се оказаха кой на тъща му, кой на тъст му, другите на половината му рода. Проверките не показаха нередности. Естествено всичко е изрядно и по закон!

Ама този път Цветанов се оля! След като си на върха на властта и след като всички институции те прикриват, какво друго ти остава освен да се самозабравиш и да се чувстваш недосегаем!? Явно неговата наглост, дебелоочие и самодостатъчност нямат граници. Дай на физкултурника власт и му гледай сеира. Продал два апартамента доплатил с кредит едни 100 хил. евро и се сдобил ама много изгодно с луксозен апартамент от „Артекс“ с асансьор в хола.

„Аз съм изряден български гражданин“. Така казва Цветанов и не намира нищо нередно и притеснително. А и оставя всичко в ръцете на КПКОНПИ. Органът дето той командва. И той е назначил!

Браво, браво, господине! Ашколсун! Аферим!

Браво на цялата дружинка на бате Бойко от ГЕРБ!

Ама то и Вежди Рашидов си е напазарувал изгодно два апартамента от „Артекс“, а Цецка Цачева си е взела „само“ един! Горката.

Какъв ли коментар да се направи за този пореден скандал, когато нормалният българин остава без думи. Без дъх.

Няма съмнение какви хора управляват България и как същият този отбор юнаци на Бойко живее извън реалността. На фона на всеобщата мизерия и разруха значимите фигури на властта изглеждат потресаващо охолно и самодоволно. Устройват себе си, че и родата си чак. Отблъскващо! Гнусно. А охулват Баневи и Арабаджиеви...

Ако този чутовен, дълбоконеморален скандал с апартаментите на Горанов, Цветанов, Цачева и Рашидов не са доказателство за злоупотреба с положение и корупция – здраве му кажи. Но така е у нас. Властта краде в захлас. И всичко е законно и наред.

А реакцията на Бойко Борисов?! 

Това ли е чаканият и удобен момент за отстрел на Цветанов? Поне от година е нескритият и по-отявлен разнобой между тях. Около двете големи драми в последния месец - изборния закон и парите за мюфтийството напрежението по оста ескалира. Очевадна е тенденцията, че по партийните сбирки Цветанов е този, който демонстрира силата, дава обещанията, благините, властта, а и заповедите. Държи апарата и дава да се разбере, че той, а не Борисов контролира партията.

Май-май враждата между Цв.Цв. и Б.Б. избива на повърхността.

Днес Бойко удари. Обеща на отдавна кухото СДС избираемо място в евролистата. Приближени лансират и гражданските Цветанови кандидат-функционери. Няколко часа по-късно се разрази и скандалът с апартаментите... Човек би помислил, че зад тези наглед несвързани действия стои именно Борисов... Топката е в неговите крака. Но не подадена му на мач с "Бистришките тигри", а от тима на Цецо & сие...

● Ако тегли шута на Цветанов и доверените му Цецка и Цвета (Караянчева), това значи едно – предсрочни избори. Ако мисли за такива и да тръгне на чисто без вездесъщия Цветан, то Бойко има една седмица за да хвърли пешкира. Да се сформира служебен кабинет (два месеца преди предсрочни избори) и заедно с европейските да се проведат и предсрочни парламентарни на 26 май. Така има и някакъв макар и малък шанс ГЕРБ да оцелее, а Борисов поне частично да се посъхрани...

● Ако не бие балтията на Цвета, Цецка и Цецо, то и корабът на ГЕРБ с Бойко начело, бързо-бързо ще се потопи и терен широк за България ще освободи!

Апетитът идва с яденето. От съблекалните и носенето на куфари тръгна Цецо..., но вижте докъде стигна – с асансьор, та чак в хола! 

А знаем - алчността за власт не може с нищо друго да се сравни! С нищо.

Както и да се развият бизнес сделките и политиките при ГЕРБ, белята е станала. Корабът потъва. Всичко се щави и... дави. Оцеляването на вожда през гърч, трупове и заличаване минава... Но и то не е така сигурно...

„Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме”! 

 

*Преди 1989 година голяма част от жилищата са ведомствени /собственост са на различните предприятия и учреждения и в тях са можели да бъдат настанени само отговарящите на определени условия работници и служители към съответното ведомство/. Обитаващите ги заплащат за тях символичен наем на държавата. Повечето от обитавалите тези жилища преди 1989 г. имат възможност да си ги закупят от държавата свободно на драстично ниски цени след 1990 г.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов: За решаването на конфликта на интереси по света и у нас

Натъкмиха го най-после! >> "Антикорупция": Финансовият министър не е в конфликт на интереси

Той млад и богат, тя - просто Цецка. Защо Плевен оглавява стремежа правителството да падне от власт?!

Етническият мир отиде на кино, останахме си само с дюнерите

Цветанов, не искай прошка от „приятелите“, а от всички, които съсипа!

Цв. Цв. наду свирката! Положението е извън контрол! На сбогуване... (ОБНОВЕН)

 

 

Image result for цветанов, апартаменти

Image result for цветанов, апартаменти Image result for цветанов, апартаменти

Image result for цветанов, апартаменти Image result for цветанов, апартаменти

 

 


93551