Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Двама българи ранени...
Двама българи ранени на виадукт до Торино, тирът им се преобърна

Двама българи ранени на виадукт до Торино, тирът им се преобърнаДвама български шофьори бяха ранени, след като тирът им се преобърна на виадукт до Торино, съобщиха италианските медии. Както се вижда от снимките на катастрофата, тирът е собственост на фирма със седалище в Брюксел.

Според тв канала “Скай” заради лошото време и дъждовете камионът се преобърнал и разбил циментовия парапет на магистралата А5 Торино-Аоста, близо до Таваняско. Ударът бил толкова силен, че била пробита петметровата циментова защита на виадукта. Огромните блокове бетон след това се срутили върхи минаващия отдолу път. За добър късмет точно в този момент – в 9,30 часа в четвъртък, не минавали коли. За да преместят останките от бетона, пожарникарите трябвало да се намесят с кран. Транспортирането му до мястото на катастрофата обаче било извънредно трудно, като се има предвид, че той не може да мине по виадукт, където това е забранено за транспортни средства, тежащи над 3,5 тона.

Катастрофата довела до затваряне за часове на трикилометрова отсечка от магистралата. В противен случай се рискувало образуването на”тапа” и попадането на трафика от коли в клопка заради преобърналия се камион напречно на виадукта. На всичкото отгоре катастрофиралият тир излял и голямо количество нафта, така че се наложило и почистването на асфалта със специални препарати.

 

Източник:https://www.24chasa.bg/

 


78518