Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Две години от концер...
Две години от концерта на Слави на

Две години от концерта на Слави на "Орлов мост"! Две години надежди и воля за промяна! А не е ли време да го повторим? Този път пред Народното събрание…?!Божидар Гицински - студент, гр. Велико Търново, доброволец от Националния референдум за смяна на системата! 


Кой може да събере стотици хиляди на едно място?

Кой може да накара всички българи да пеят и плачат на Химна на Република България?

 

 

Кой може да затвори "Орлов мост" и половин София със замах?

 

Митинг-концертът събра над 200 хиляди на Орлов мост

 

Кой може да вдигне патриотизма, националната ни гордост и самочувствие? 

Отговорът е само един – Слави Трифонов!

 

Момент от концерта на Слави Трифонов и КуКу бенд на Орлов мост.

Изминаха точно две години от грандиозния спектакъл, който събра стотици хиляди в центъра на София. На 29 октомври 2016 г. Слави  направи невиждан митинг-концерт в подкрепа на Националния референдум.

Момент от концерта на Слави Трифонов и КуКу бенд на Орлов мост. Снимка: Шоуто на Слави

Спомняте ли си какво каза Слави ден преди това?

"Митингът-концерт е за подкрепа на референдума, той е и по повод решението на Конституционния съд да спре три от въпросите. Референдумът е по-важен от изборите, ще промени политическата система. Лимитът на този начин, по който избираме политиците свърши. Ще спестя кръв. Със слухове за автомати и кръвожадни мигранти искат да уплашат и спрат хората за концерта.”

"В момента, когато започнахме инициативата за референдум, знаехме, че това няма да се приеме от политическата класа. Голяма част от хората, които работят за държавата и са зависими от партиите имат притеснение. Хората, които работят за държавата изпитват притеснение, защитавайки работата си и личния си живот”, започна Слави.

"Нагледахме се на много неща. Това е обща кауза. Това не е референдумът на Слави, на Шоуто на Слави, това е референдумът на хората. Подписаха се 700 000 български граждани. Това са 700 000 съдби, 700 000 мечти. През целия този труден път се случваха всякакви неща. Всички се правеха, че референдумът не съществува, но той е факт!" 

Слави Трифонов за референдума и за митинг-концерта на Орлов мост

"Този митинг е и по повод решението на КС, че три от въпросите са неконституционни. Но спазвайки законите, продължаваме нашия път за промяна и инициирахме този митинг-концерт, за да подкрепим референдума, със суверена заедно. Сега говорят, че правим концерт да видим колко хора ще съберем. Че искаме да влошим живота на софиянци. Забравя се, че това става защото суверенът е решил да произведе референдум, а на политическата класа това не ѝ харесва.” 

Видях статия: "Слави затваря София".. "Пишат, че хора с автомати ще ме пазят. Полицията дава пресконференция, че щяло да има  терористични актове, в тъмни улички мигранти ще изнасилват жени, плъхове ще прегризват гърла, ще се стреля на месо. Това идва от страха на политическата класа, от слугинажа, дали медиен, дали друг... Искат да изплашат хората", категоричен е Слави по повод писанията в медиите и изявленията на журналисти и политици и разни анализатори".

И беше прав! Безупречно прав!

Image result for slavi trifonov orlov most koncert

Митинг-концертът беше сигнал за изплашената власт, че България се надига. Той събра енергията на стотици хиляди, стана вълна, която се "изля" на 6 ноември 2016 г. в деня на Референдума, когато 3,5 млн. българи излязоха да гласуват, а близо 3 млн. казаха твърдо "ДА" и на трите въпроса.

Днес две години по-късно България още е будна.

Чака своята промяна. Чака своя нов ЛИДЕР, своя нов ВОДАЧ! 

Енергията тлее под жаравата на разширяващото се народно недоволство и масовите протести на майки и граждани, срещу системата, която ни УБИВА! Въпреки исканията на България, въпреки желанието на суверена, управленците не пожелаха да ни чуят. Затвориха очите си, запушиха ушите си. Опитаха се да се изгаврят с нас, със Слави! Но не им се получи!

Днес две години по-късно ние няма да продължаваме да мълчим и да търпим!  България иска справедливост, иска изпълнение и то незабавно на решенията на нашият референдум! 

И затова: Слави, време е да повторим концерта на "Орлов мост"! Да си вземем референдума! Да възтържествува правдата! Да си върнем гордостта!

Слави, и  нека този път митинг-концертът да бъде на жълтите павета! 

Връщане назад няма! 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов: Нацията трябва да се обедини

Цялостна информация за концерта на Орлов мост на 29 октомври 2016 г.

С концерта и референдума се опитвам да спестя кръв

Милиони българи в чужбина плакаха със Слави

Защо някои толкова мразят Слави Трифонов?

Продължава борбата за референдума

Истината за резултата от референдума е в чувалите с бюлетини от всички секции

Слави Трифонов: Съдът е слуга на политическата класа. Отвратен съм.

Слави Трифонов с обръщение към членовете на Конституционния съд 

Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм! 

Краят на битката за референдума, започва войната за демокрация и справедливостта. 3,5 млн българи срещу 240 изедници

 

 

 


80063