Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Две години след рефе...
Две години след референдума... Загубихме битката, но ще спечелим войната!

Две години след референдума... Загубихме битката, но ще спечелим войната!Позиция на Илиана Маринова – координатор на доброволците от националния референдум за промяна на системата, София

 

Изминаха точно две години от Националния референдум, иницииран  от Слави Трифонов и подкрепен от милиони. Две години от категоричния, но поруган вот на българите! Време, което сякаш излетя...

Точно преди две години на 6 ноември гласувахме ЗА промяна на избирателната система от пропорционална в мажоритарна, ЗА намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев, ЗА въвеждане на задължително гласуване. Близо три милиона граждани казахме твърдо „ДА“ и на трите въпроса! Другите три от общо 6-те въпроса от инициативата бяха зачеркнати от КС по заповед на политическия елит.

И ето днес, две години по-късно, партиите в парламента са същите, партийната субсидия е същата, избирателната система е същата... Всичко е същото! Само наглостта, безцеремонността и лицемерието на властимащите, са още по-големи!

Въпреки безспорния глас на суверена, въпреки огромната надежда за промяна, референдумът не беше приет. Политическата шайка го уби. Умишлено. От страх. Страх неописуем от собствения си народ.

Ние загубихме битката, защото срещу нас монолитно се изправиха като юмрук и власт, и опозиция, и държава, и институции. Всички се изправиха срещу Слави Трифонов, срещу нас, поискали категоричната и безапелационна смяна на правилата.

Загубихме битката..., но войната започна. И ние ще я спечелим.

В продължение на две години всички заедно, гражданите на Република България се борихме. Борихме се заедно със Слави Трифонов за нашето право на глас, за правото ни на демокрация. За възтържествуването на справедливостта.

Ние поискахме да сменим системата, да изхвърлим боклука, да отворим нова страница от историята на България.

И макар политиците да се правят, че са забравили референдума, макар и да искат народът да го забрави... НИЕ НЕ СМЕ И НЯМА ДА ГО ЗАБРАВИМ!

Ние няма да захвърлим правото си на глас, няма да спрем да се борим за   правото си да живеем в демокрация, няма да се откажем да отстояваме правата си, няма да престанем да искаме свободата си!

Ще се борим докрай!

Защото България иска! България копнее за промяна!

Две години след 6 ноември 2016 г., повеят на борбата за ПРОМЯНА продължава! Води се неизменно от Слави! Нашият Лидер! Той нищо и никого не е забравил...! Борбата се води и от всички патриоти-българи! Ние сме заедно и рамо до рамо с него!

Слави положи усилия, беше търпелив, изпълни всичко, така както беше по закон. Следва го буква по буква, ред по ред. Слави им даде предостатъчно време, беше толерантен, даде им възможност да се поправят, да се съобразят с народната воля. Уви, те не се вслушаха. Не го направиха. Излъгаха.

Две години от референдума, три години от националната подпискаВИДЕО Това не е малко време! Ние няма да се откажем. Не забравихме нищо!

Защото каузата ни е истинска, чиста и справедлива. Защото сме искрени, защото сме убедени в правотата и идеалите си за свободна, просперираща, единна, свободна и силна България!

И справедливостта ще бъде на наша страна, на страната на всички родолюбци!

Промяната идва! Тя е на прага, чука на вратата... Дойде!

Трябва да е си  вземем ! Да я извоюваме! Всички!

 

*Какви въпроси предложи екипът на Трифонов и кои отпадат след решението на КС (в наклонен шрифт)?

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИДЕО >  История на Референдума

*Три въпроса от референдума на "Шоуто на Слави" отпадат

Резултати за президент и вицепрезидент на републиката при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК

СЛАВИ ПРЕБИ БОЙКО!  3 500 000 срещу 840 000

Демокрация или гласове в чували! И за... идващата промяна и Слави!

ВАС реши: Референдумът на Слави Трифонов не е задължителен

Слави Трифонов: Върховният административен съд узакони лъжата и оправда нарушаването на закона

Окончателно: Няма да има мажоритарно гласуване (фотогалерия)

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017

Слави и България поеха по пътя на промяната

Успели българи на разговор при Слави

България показа своя потенциал

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

България очаква Слави!

 

 

 


80647