Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Две години след Рефе...
Две години след Референдума:  България ПОМНИ...! България иска своята СВОБОДА!  Слави, време е за концерт..., този път на жълтите павета!

Две години след Референдума: България ПОМНИ...! България иска своята СВОБОДА! Слави, време е за концерт..., този път на жълтите павета!Информационен сайт "ДНЕС"

 

Концерт пред Народното събрание на жълтите павета искат десетки хиляди българи в специално създадено събитие във Фейсбук.

"Слави, на 29.10.2016 г. ти направи грандиозен концерт на "Орлов мост" в подкрепа на Референдума, на който гласувахме 3,5 млн. българи!

Поискахме ПРОМЯНА! Властта и нейните подлоги я стъпкаха! Подиграха ни се...

Две години след митинга на "Орлов мост", очевидно е дошло време да се съберем отново! 

Да поискаме правата си! 

Да потърсим отговорност! 

Да поискаме незабавно изпълнение от Народното събрание на решенията от Референдум 2016 г.!", пишат гневните млади хора. 

Инициативата, добила за кратко време огромна популярност е достигнала близо 700 000 човека. Датата по всичко личи, че е условна, а от коментарите под нея се вижда, че българите настояват това да се случи час по-скоро. 

"Слави, събуди България! Днес единствено ТИ можеш да ни обединиш и заедно да се изправим срещу всички онези, които лицемерно ни излъгаха", пише в социалните мрежи Гергана Василева от Варна. Драгомир Енев пък призовава Слави Трифонов да поведе хората на директен бунт срещу Системата, за да възстановим справедливостта. "Ти подкрепяш българските майки и техния протест, подкрепяш, години наред в предаванията си и отстояваш промяната! Затова нека заедно с тебе идем всички на площада! Стотици хиляди ще сме и ще те последваме като ни призовеш и поведеш!“ 

"Слави, ти не си сам, но историята ни е доказала, че ние българите в трудни моменти ИМАМЕ НУЖДА от Лидер, от НОВ, от различен и смел ВОДАЧ, който да ни закриля, да ни дава сила, да ни поведе и води напред!  

България е убита, българите сме сломени, унизени, повсеместен страх е ударил страната и трудно протестираме... Затова и Родината иска още по-силно от всеки друг път убеден, отговорен и безстрашен. Лидер, истински   родолюбец...! И това си ТИ!“, пишат хората в интернет. 

Припомняме, че на 29 октомври 2016 г. Заедно със Слави и Ку-ку бенд на грандиозен митинг-концерт в центъра на София се събраха стотици хиляди българи от цялата страна и чужбина, за да подкрепим Референдума и да поискаме смяна на политическата система. 

Референдум, на който 3 милиона от нас казаха твърдо "ДА" и на трите въпроса:

- Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

- Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

- Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори? 

Референдум, чиито решения впоследствие нагло и безочливо бяха стъпкани от целокупната политическа класа, в опит да унищожи надеждите и мечтите  на милиони. 

Референдум, който вече две години България НЕ Е ЗАБРАВИЛА И ПОМНИ! 

Референдум, чиито решения трябва да бъдат незабавно изпълнени от Народното събрание! 

"Заедно и със Слави дойде време решително да си отвоюваме НАШИЯ РЕФЕРЕНДУМ – НАШАТА СВОБОДА!“, завършват инициаторите. 

 

Химн на Република България – митинг-концерт на Орлов мост

Вижте първия разширен репортаж от митинг-концерта на Орлов мост!

Вижте втория разширен репортаж от митинг-концерта на Орлов мост!

Митинг-концертът събра над 100 хиляди на Орлов мост

 

Image result for концерт на слави трифонов на орлов мостImage result for концерт на слави трифонов на орлов мост

Image result for концерт на слави трифонов на орлов мост Image result for концерт на слави трифонов на орлов мост

 

Image result for концерт на слави трифонов на орлов мост Image result for концерт на слави трифонов на орлов мост

 

Image result for концерт на слави трифонов на орлов мост Image result for концерт на слави трифонов на орлов мост

 

 

 


80541