Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВ...
ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО! НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО!

ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО! НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО!Битката за мажоритарния вот, задължителното гласуване и намаляването на субсидията продължава вече близо  две години. Въпреки категоричното желание на българския народ за промяна, политическата класа направи и продължава да прави  прави всичко възможно, за ДА ОТСТОИ, ДА ЗАДЪРЖИ 27 годишното  статукво! ДА УБИЕ надеждите и волята на българския народ.

Вижте по-надолу 2-годишните опити на ГЕРБ и на целия политически елит да саботират, да унищожат референдума.

Ф А К Т И Т Е:

1. НАЧАЛОТО ВИНАГИ Е ТРУДНО.

На 28 октомври 2015 г. Слави Трифонов обяви, че екипът му започва да събира подписи за иницииране на национален референдум с 6 въпроса: 

1) Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2) Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3) Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4) Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5) Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6) Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Инициативният комитет на референдума прие гражданско движение "ДНЕС" за основен  партньор и на 29 октомври 2015 г.представители на организацията разясниха как ще се събират подписите, както и споделиха опит от предишна своя подписка срещу произвола на монополите.

2. ПОДПИСКАТА.

Всички основни политически сили (но най-основно ГЕРБ) се опитаха и саботираха подписката в цялата страна. Дори т.нар. ръководни органи на някои от партиите взеха изрични решения техните членове да не участват в подписката, а впоследствие и в референдума на 6.11.2016 г., а ако участват на референдума да гласуват с три пъти "НЕ“!

Конституционният съд махна три въпроса от референдума на Слави

Не стреляйте по референдума!

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

Въпреки това, в продължение на няколко месеца и в разгара на зимата хиляди доброволци и симпатизанти на „ДНЕС“ събираха подписи в цялата страна. На не едно и две места активисти бяха подлагани на репресии от страна на тогавашните управници от ГЕРБ чрез преки и непреки заплахи. Заплахи за уволнения, неправомерни проверки, вербално насилие... Въпреки това се събраха над 700 000 подписа и бяха внесени на 8 февруари 2016 г. в Народното събрание.

572 650 са валидните подписи в подписката за референдум. Референдум ще има.

673 481 подписи с искане за референдум внесе Инициативният комитет на „Шоуто на Слави“

Месеци наред удобните медии мълчаха за референдума, за събирането на подписи. Нито един журналист (с малки изключения) не се осмели да се противопостави на герберската машина. Нито една медия не организира разяснителна кампания за 6-те въпроса! Нито една. А след референдума и медии и десетки политолози, социолози и какви ли не още ЛОЗИ се втурнаха да ни "разясняват“ колко неинформиран, колко грешен, колко глупав избор сме направили!

Моите три причини изобщо да не гласувам на референдума

Кой се страхува от мажоритарния вот?

Хайде стига! Спрете! А и защо сега? Къде бяхте преди референдума, по време на подписката... Защо тогава мълчахте? Мълчахте, защото бяхте нахъсани, убедени, че всичко ще се провали и пропадне! И въпреки това още на подписката, а после и на референдума България показа своята категорична воля - национално допитване трябва да има, то се проведе успешно, а цялата политическа класа и нейните слуги получиха мощен, звучен шамар. Въпреки организираната от всички и от всякъде кампания за провал.

3. ДИСКУСИИ.

И започнаха дискусии, протяжни, засукани, витиеляви, дискусии без смисъл. А целта една - протакане. Нищо друго. От тогава та досега. Една година  П Р О Т А К А Н Е. От тази 1 година близо половината депутатите дискутираха трябва ли, как и защо да бъде проведен национален референдум. На 11 май 2016 г. след близо 3-часово заседание, правната комисия в 43-то НС реши, че може да допусне само 5 от 6-те въпроса на референдума. Така тогава българите бяхме лишени от възможността да има електронно гласуване. По това време ГЕРБ и патриотите заявиха твърдо в комисията, че ще подкрепят волята на народа. А докато народните избраници умуваха, хората излязоха на протест пред парламента с метли,  за да изхвърлят боклука

Правната комисия махна въпроса за е-вота от референдума на Слави

Тошко Йорданов изригна срещу депутатите: Вие не сте богове!

Публикувано във факти.бг: Протест с метли пред парламента заради референдума

4. КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД.

Конституционният съд под натиск премахна трите въпроса. На 27 май 2016 г. креатурата на ГЕРБ, която инициира референдума за електронното гласуване (президентът Росен Плевнелиев), сезира Конституционния съд за противоконституционност на три от въпросите – един от които беше този, за който той лично лобира преди време (за електронното гласуване).

Президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд с искане да се произнесе дали три от въпросите в решението на Народното събрание от 12 май 2016 г. за произвеждане на национален референдум съответстват на Конституцията

Делото на съда бе насрочено за 28 юли и странно защо магистратите пожелаха то да е тайно далече от камери и общественост.

На 8 август 2016 г. КС след очевиден натиск премахна три от въпросите - за електонното гласуване, за намаляване броя на депутатите и за избор на полицейски началници. Поредният удар на ГЕРБ и политическата класа осъществен този път от слугата им - КС.

Делото за противоконституционност на въпросите от референдума насрочено тайно за днес, 28.07 - четвъртък от 10 ч.

Славея Христова: От решението на КС за референдума на "Шоуто на Слави" загуби демокрацията

Президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд с искане да се произнесе дали три от въпросите в решението на Народното събрание от 12 май 2016 г. за произвеждане на национален референдум съответстват на Конституцията

Властта с два удара срещу Слави и 700 хил. българи: Чрез КС готви елиминация на референдума, а чрез Марешки – подмяната му!

Тошко Йоданов за сезирането на Конституционния съд за три от въпросите за референдума. ПЛЕВНЕЛИЕВ Е МАША НА ПРЕСТЪПНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА

5. ОРЛОВ МОСТ.

На 29 октомври 2016 г. стотици българи изпълниха улиците на София, за да подкрепят Слави и референдума. Преди това обаче удобните медии, експерти и всякаква други глашатаи се опитаха да насадят усещането, че действията на Трифонов са незаконни, нередни и против интересите на гражданите.

Хиляди се събраха на концерта на Слави Трифонов

ПРОМЯНАТА ИДВА: Слави и Ку-Ку Бенд - митинг-концерт на Орлов мост, 29.10.2016, 19 ч.

България каза три пъти "Да" на референдума

6. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ИЛИ ЛОШО ВИ СЕ ПИШЕ.

Още в началото на предизборната кампания големите партии отказаха да се регистрират в ЦИК, за да разяснят ползите от референдума. Те ясно показаха, че не желаят да се проведе дебат по въпросите.

Нещо повече от партийните централи на ГЕРБ, БСП, ДПС, както при подписката, така и сега изпратили устни нареждания на структурите и  членовете си да не гласуват на националното допитване или, ако го направят да зачертаят бюлетината с три пъти „НЕ“

ДПС И ГЕРБ В ОБЩ ФРОНТ СРЕЩУ РЕФЕРЕНДУМА

ТРЕВОГА: Манолова категорична, че се пречи вместо да се даде шанс на референдума

7. НА 6 НОЕМВРИ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВА. Резултатът ясен, категоричен и прозвуча като оглушителна плесница - 3,5 млн. пуснаха бюлетини за референдума, близо 3 млн. казаха "ДА".

Българите казаха - искаме мажоритарна система: Да разчупим матрицата

Ако изборите бяха днес, Слави Трифонов щеше да спечели

Българите искат мажоритарна система. Защо политиците не уважиха гласа ни? >> Tpeнд: Caмo 11% иcĸaт избopи пo пpoпopциoнaлнaтa cиcтeмa

Обратното броене започна! България избра промяната, а вие сте длъжни да слушате!

Уважете гласа ни, за да не ви пометем!

ДА ЗАЩИТИМ НАШИЯ РЕФЕРЕНДУМ > Развръзката идва! Кой ще победи - народът срещу държавата или държавата срещу народа!?

8. ЦИК И ЛИПСВАЩИТЕ БЮЛЕТИНИ.

Още два дни след референдумана, на който гласуваха 3,5 млн. българи, се появиха съмнения за манипулации от страна на ЦИК. Оказа се, че на места изобщо не е имало пликове, в които да се слагат бюлетините, а в други секции има драстично разминаване между бюлетините и описаните цифри в протоколите. Появиха се и основателни съмнения, че прагът на гласувалите, който иска ЦИК, за да обяви референдума за задължителен, е силно завишен. В крайна сметка избирателната комисия заяви, че ѝ липсват 13 000 гласа, за да обави решенията от националното допитване за закон. Десетки хора излязоха на протест пред ЦИК, за да алармират за незаконните действия на комисията.

Веднага след като манипулациите на ЦИК станаха явни, "ДНЕС" изпрати запитвания до Министерски съвет с въпрос колко бюлетини са били напечатани и колко плика са били купени за националния референдум. Оказа се, че броят на пликовете е много по-малък от този на бюлетините, а така ЦИК и държавата са саботирали още в началото провеждането на референдума. Сигналът за тази грозна манипулация бе изпратен в прокуратурата, но така и държавните институции не се отзоваха. Движение "ДНЕС" обжалва решението, но магистратите си затвориха очите за истината.

ПОД НАТИСК: Може пак да броят гласове за референдума, ето причината

КРАДЦИ! Съмненията за манипулации около Референдума се засилват!

НАРОДЪТ НАСТРЪХНА! ВЛАСТТА И ЦИК МРЪСНИШКИ ОТКРАДНАХА 13 000 ГЛАСА ОТ РЕФЕРЕНДУМА!!!

Трифонов: ЦИК извършва чудовищна манипулация с референдума

Протест пред ЦИК заради неяснотите около резултата от референдума

9. СЪДЕБНИТЕ БИТКИ.

На 15 ноември 2016 г. Слави Трифонов и екипът му обжалваха пред Върховен административен съд решението на ЦИК за липсващите 12 000 гласа. Тогава стана ясно и, че държавата е закупила по-малко пликове, отколкото са бюлетините, а от ЦИК са преправили протоколите с изборните резултати.

На 6 декември 2016 г. Трифонов се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров, за да разговарят за скандала с ЦИК.

На 9 декември главният прокурор изпрати писмо до Слави Трифонов, който преди няколко дни му беше занесъл папка с нарушения на референдума. В писмото си Цацаров се обявява за промяна в изборните правила и отбелязва, че резултатите от референдума не могат да бъдат подминати, или забравени. Според Цацаров по сигналите може да се произнесе само ВАС.

Цацаров прати писмо на Слави Трифонов

В средата на същия месец съдът реши да преброи повторно бюлетините, но само в 44 секции,въпреки настояването на ИК на "Шоуто на Слави“ да има пълно и повторно преброяване във всички секции.

На 31 януари 2017 г. прокуратурата категорично заяви, че референдумът е законен и че бюлетините трябва да се преброят отгово и то в цялата страна.

На 10 февруари 2017 г. ВАС призна на референдума още 492 гласа, но на 30 март тричленен състав на ВАС отказа повторно преброяване на всички бюлетини. Два месеца по-късно, на 30 май петчленният състав на ВАС сложи точка на съдебните битки и излезе с решение, че повторно преброяване няма да има. Така, въпреки основателното съмнение, че има още стотици хиляди непреброени гласа, магистрарите се отказаха да отсъдят в полза на истината.

В същия ден Слави Трифонов излезе с писмо, за да изрази възмущението си от съмнителната дейност на Темида, но и да обещае, че "нищо още не е приключило".

Държавата отново се обърна срещу народа: ВАС отказа ново броене на бюлетините от референдума

Фалшификацията вече е потвърдена! ЦИК са излъгали българите: Бюлетините от референдума не са преброени правилно, той е задължителен!

Прокуратурата иска референдумът на Слави Трифонов да е задължителен

С "Боят настана", Слави Трифонов обяви, че обжалва резултатите от референдума

Прокуратурата поде СИК за грешки в протоколи за Референдума

Къде изчезнаха пликовете за референдума? Колко бюлетини са били напечатани и колко плика са закупени? "ДНЕС" внесе искане до МС по закона за достъп до обществена информация

Сгрешени протоколи от референдума достъпни на сайта на ЦИК

Слави пред журналисти след срещата с главния прокурор

Започва второто дело за референдума, ще броят повторно бюлетини в 44 секции

3,5 млн. българи са отвратени от политическата класа и Темида. Ще премълчим ли...?

Слави Трифонов: Съдът е слуга на политическата класа. Отвратен съм. 150 години след Левски несправедливостта е в нас и ние сме в несправедливостта

10. МАЯ МАНОЛОВА И ИСТИНСКИЯТ ЗАКОНОПРОЕКТ.

На 20 ноември 2016 г. омбудсманът и представители на инициативния комитет за провеждане на Националния референдум внесоха в НС проект за промени на Изборния кодекс. Депутатите от всички парламентарни партии се отнесоха доста скептично. Нещо повече отхвърлиха идеята този текст изобщо да се разгледа в НС, въпреки че това бе желанието на народа.

Няколко дни по-късно на 24 ноември нито един от представителите на партиите в 43-то Народно събрание не пожела да се ангажира да внесе за обсъждане в парламента предложената нормативна уредба от oмбудсмана Мая Манолова. Тогава от ГЕРБ заявиха, че трябва обществен дебат преди да се предприемат промени в Изборния кодекс.

На 13 декември независимият депутат Георги Кадиев задвижи промените в Изборния кодекс, свързани с референдума. Той внесе измененията за мажоритарен избор на депутати в деловодството на парламента - текстовете подготвени от експертите на Мая Манолова.

Няколко дни по-късно на 21 декември 2016 г. Инициативният комитет внесе в Народното събрание необходимата документация за районирането на страната на 240 едномандатни избирателни райони.

"Шоуто на Слави" внася карта на районирането за мажоритарния вот

Мая Манолова с проект за мажоритарна изборна система

ВРЕМЕ Е ДА ИЗРИНЕМ БОКЛУКА: Депутати са против проекта на Манолова за мажоритарен вот

ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИСКАНИЯТА ОТ РЕФЕРЕНДУМА: Сценаристи и омбудсманът Мая Манолова внесоха в НС законопроект за 100% мажоритарни избори в два тура. ТОШКО ЙОРДАНОВ: 100% изпълнение на законопроекта и предсрочни избори по новите правила, иначе протести

НЕНАСИТНИЦИ СЕ ПОДИГРАВАТ МЕРЗКО С ВОЛЯТА НА ХОРАТА: В Народното събрание загърбиха референдума

11. БЕЗСМИСЛЕНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ГЕРБ.

ГЕРБ с едни гърди напред. На 12 януари 2017 г внесоха свой законопроект, различен от този на Мая Манолова, но с десетки подводни камъни, който го правят противоконституционен. Партията на Борисов пренебрегна текстовете на Мая Манолова и настоя да се обсъди законопроект, който няма оценка на въздействието и не е изяснен начинът, по който ще се сменят депутатите, които станат министри.

Същевременно партията на Борисов поиска президентът Румен Радев да удължи животът на 43-то Народно събрание, за да приемат референдума, но... това така и не се случи. ГЕРБ се оправдаха, че нямат време, мнозинство, но видиш ли имали желание. Само приказки, но не и действия.

ВЛАСТТА ЦИНИЧНО СЕ ГАВРИ С НАРОДА И САБОТИРА РЕФЕРЕНДУМА: Внесените предложения за въвеждане на мажоритарна система противозаконни

ГЕРБ депозираха законопроекта за мажоритарния вот

Борисов: Референдумът е атака срещу държавността

12. КОМИСИИ, ОБСЪЖДАНИЯ И ПАК КОМИСИИ.

От ноември 2016 г. до януари 2017 г. депутатите от 43-то народно събрание изразходваха времето си (и парите на данакоплатците) съвсем умишлено и целенасочено в безсмислени комисии, неясни обсъждания, смешни кавги.

На 29 ноември 2016 г. правната комисия към НС организира обществено обсъждане за промени в Изборния кодекс, което продължи цели 4 часа. Дискусия от монолози сътвориха депутати, експерти и сценаристи за мажоритарната система

Подобен цирк се разигра и на 13 януари 2017 г., когато правната комисия в НС дори отказа да заседава по темата за референдума. До решение така и не се стигна. А докато НЕ говориха за мажоритарния вот, депутатите си гласуваха отново 11 лева субсидия, въпреки желанието на народа тя да се намали на 1 лев.

Тошко Йорданов и Филип Станев за заседанието на правната комисия

ДЕНЯТ НА ИСТИНАТА: Тошко Йорданов: Следващите избори трябва да са по новите правила

Как депутатите гласуваха партийната субсидия да остане 11 лева

НАРОДНО ПИТАНЕ: СЛЕД КАТО ГЕРБ ПОДКРЕПЯТ МАЖОРИТАРНИТЕ ИЗБОРИ , ЗАЩО НЕ ВНАСЯТ ЗАКОНОПРОЕКТА НА МАНОЛОВА...?!? >> При избори напролет няма време за мажоритарни депутати

Депутатите излизат в почивка, изборният закон ще чака

ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА СЕ ИЗХРАЧИ ОКОНЧАТЕЛНО ВЪРХУ ВОЛЯТА НА ХОРАТА > ГЕРБ признаха, че няма да въвеждат мажоритарна система преди изборите

МЕРЗКАТА ДЕМАГОГИЯ НА ГЕРБ: ПРЕДЛАГАТ, НО ЗНАЯТ, ЧЕ НЯМА ДА МИНЕ..., ЩЕ ОБВИНЯТ ДРУГИТЕ > ГЕРБ иска удължаване на парламента, за да се приеме мажоритарното законодателство

Позорът на българските депутати: Парламентът отказа да се занимава с референдума

Правната комисия отказа да разглежда референдума на народа

Позор! Депутатите се изгавриха с българите, ГЕРБ удари тавана на лицемерието! Слави, дойде времето...!

13. НОВИ ИЗБОРИ, НОВИ ОБЕЩАНИЯ, НОВ ЗАКОНОПРОЕКТ.

Предизборната кампания на ГЕРБ премина през куп обещания за приемане на референдума и саморазпускане. Въпреки това обаче новото Народно събрание заработи една в края на април, а до 10 май от ГЕРБ все още не бяха внесли свой законопроект. След протеста на Слави Трифонов пред Народното събрание гербаджиите внесоха текст за промяна в Изборния кодекс, но дни по-късно отново се оказа, че той е противоконституционен. Според юристи в проекта няма задължителната оценка на въздействието и не е изяснен начинът, по който депутатите, станали министри ще бъдат заменяни.

ГЕРБ срещу ГЕРБ или политическата шизофрения

Напук на 3 млн. българи: Политиците си менят мнението за референдума

Бойко, ти обеща! Време е за референдума... Няма място за умуване! Изпълнете волята на хората!

ГЕРБ дават заден за референдума. Не знаят кой какво говори > Караянчева: Не трябва да се бърза с мажоритарните избори

ГЕРБ внасят осакатен законопроект за референдума

14. ЦЕНЗУРАТА.

На 23 март 2017 г. бТВ спря излъчването на "Шоуто на Слави" с оправданието, че Трифонов го използва за политически цели. Причината за тази грозна цензура обаче беше отвореното писмо, което Слави изпрати до депутатите, в което ги призовава да изпълнят задълженията си към народа. Почти същото нещо се повтори и на 18 април, когато предаването не беше излъчено, защото за гост в студиото беше поканен разследващият журналист Васил Иванов. Иванов напусна Нова телевизия след като ръководството на медиата на няколко пъти не му е позволило да излъчи свои репортажи, уличаващи в корупция кадри на ГЕРБ.

15. ОБЕЩАНИЯТА НА ЦВЕТАНОВ, МАРЕШКИ И ДРУГИ ТАКИВА.

На 11 май в „Шоуто на Слави“ Цветан Цветанов говори за внесения от ГЕРБ законопроект за мажоритарния вот. Той обеща до две седмици текстът да бъде разгледан в НС. В края на май законопроектът все още не беше стигнал до депутатите. На 5 юни от ГЕРБ отново обещаха, че ще приемат мажоритарния вот „ударно“.

Три дни по-късно на 8 юни Веселин Марешки от "Воля" обърна палачинката и каза, че парламентарната му група ще внесе свой собствен законопроект за решенията на референдума, но нява да подкрепи този на ГЕРБ.

От ДПС пък съвсем се объркаха, и след като на 19 май Хамид Хамид, който „случайно“ се изпусна, че партията му обмисля да подкрепи референдума, то месец по-късно - на 9 юни Четин Казак нарече националното допитване "скучно" и категорично отхвърли възможността партията му да застане зад волята на народа. От ДПС забравиха думите на своя председател на 16 декември 2016 г. Мустафа Карадайъ, който заяви, че партията му "може и да подкрепи въвеждането на мажоритарни избори".

16. РЕШЕНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ

На 15 юни сякаш всичко приключи. Народното събрание отхвърли промените в Изборния кодекс и така затвори вратата през желанието на близо 3 млн. българи. Нов законопроект може да се внесе едва след лятото. Наглостта на ГЕРБ обаче продължава след като от партията на Борисов обявиха, че ще организират свой собствен референдум за въпросите, за които 3,5 млн. вече се произнесоха.

Лъжите на ГЕРБ продължават. Ще си спомни ли Цветанов за обещанието? Уважаеми зрители, спите ли?

ДПС очаквано каза "НЕ" на референдума и презря 3,5 млн. българи! Опциите пред ГЕРБ за приемане от НС на техния законопроект се "стесняват", но те тъкмо това и търсят..., за удобно оправдание!

17. СЛАВИ ТРИФОНОВ.

Още от началото на референдума Слави Трифонов извървя целият трънлив път, за да защити референдума. Въпреки критиките, нападките от медии, политическият натиск, цензурата. Той спази закона в България и се бори докрай. Слави на няколко пъти предупреждаваше депутатите, че няма да се откаже от тази битка. Умерено и без агресия - със силата на словото. Обърна се към тях с писма, а когато не го чуха, излезе пред парламента - сам, на символичен протест. Срокът изтече! След решението на Народното събрание да отхвърли мажоритарния вот, Слави ясно заяви - е има възмездие. По един или друг начин.

Сагата, един народ срещу 240 „богоизбрани“ продължава... Но този път всичко е в нашите ръце и в ръцете на Слави... Докога ли?

Материалът ще се обновява

Вижте и други материали по темата: 

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Плевнелиев призова депутатите да сезират КС за референдума на Слави

СТРАХ СКОВА ЕЛИТА И ПО "НАРЕЖДАНЕ" НА ВЛАСТТА президентът даде на КС три въпроса от референдума, поискан от 700 хиляди българи

Слави Трифонов с обръщение към членовете на Конституционния съд

Тъй нареченият Конституционен съд, като партиен придадък, взе срамно и позорно решение! ПОДИГРАВКА С ПОДПИСИТЕ НА 700 000 БЪЛГАРИ!

СКАНДАЛНА ПРЕДРЕШЕНОСТ: Конституционният съд ще спре три от въпросите за референдума на Слави Трифонов

Слави Трифонов: Решението на КС е мерзко и долно. Конституционният съд и други субекти ме тикат към политиката; На 1 септември на Орлов мост

Редколегията за стартирането на подписката за референдум

Инициативният комитет уведоми НС за започването на подписка за референдум

Балтия за референдума. Какво правим ние? А Слави?

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част I)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)

Референдумът на "Шоуто на Слави" на дневен ред за депутатите

Кой се страхува от Слави Трифонов?!

Дойде ли му времето на мажоритарния вот?

Слави Трифонов в 120 минути по bTV: Ако се наложи да участвам в революция – ще участвам. Изисква се по-революционно отношение, най-вече непримиримост. Готов съм за по-революционни и крайни действия.

Конституционен с(м)ъд

ТОШКО ЙОРДАНОВ ЕДИНСТВЕНО НА САЙТА НА "ДНЕС": Референдумът е първа крачка за промяна на политическата система

КРАДЦИ! Манипулация при броенето на референдума!

Над 3 млн. българи поискаха радикална промяна в избирателната система

ЦИК с нови скандални решения за референдума

Сценаристите показаха кои са членовете на Конституционния съд

Защо президентът сезира Конституционния съд по три от въпросите от референдума?

Предизвестено начало за разправа на "независимия" Конституционен съд с гласовете на 700 000 българи

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! – Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм!

Временно спират протестите пред НС. Слави Трифонов: Нищо не е приключило и нищо не е свършило


29353