Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Държавата, чрез зако...
Държавата, чрез законите и КПКОНПИ скрива безчинствата на политическия клир

Държавата, чрез законите и КПКОНПИ скрива безчинствата на политическия клирМиролюб Борисов 

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), призна тези дни, че ”автоматизирано заличава” информацията при наличие на изрично искане на... задължените да я декларират?! 

Румен Порожанов - министър на земеделието, в подадена от него декларация е включил информация за дама, с която се намира във "фактическо съжителство на съпружески начала". Декларирал е обаче, че не желае да бъде публикувана информация относно имуществото и доходите на въпросната дама! 

Не става ясно, за какво "съжителство на семейни начала" става въпрос, след като от декларацията подадена на хартия се вижда, че дамата се казва Веска Порожанова и носи фамилията на министъра! Оказва се, че това е съпругата на Румен Порожанов! Но пък може… и да има и друга Веска Порожанова, със същата фамилия и някак си неволно да е станала... техническа грешка. Шега! В събота, след силния обществен натиск, Порожанов клекна и извърши подвиг, депозирайки писмо до антикорупционния орган, с което дава съгласие данните за имотното състояние на Веска да станат публично известни.   

Държавният орган, който трябва да се бори и лови корупцията по високите етажи на властта се оказва, че освен че действа избирателно, то и умишлено премахва и редактира неудобна информация... по желание на клиента. Като за улеснение на висшестоящите политици на високи постове, даже и типова декларация е подготвена със съответната кутийка... искаш или не, да декларираш имотите и парите на жена си!? Пълен парадокс! Това да не е селският фотограф за сватби и кръщенета?! Та да му се каже, отпред или отзад да снима булката?! 

На дневен ред е, КПКОНПИ публично да отгласи  „молбите “ и на кои други високопоставени функционери са удовлетворили и съответно са редактирали имотните им декларации? Какво „автоматично е заличено“?  

Очевидно е – Порожанов го пазят през годините! Постоянно и сигурно. Освен, че го пазят, той продължава да има пълни управленски функции и да прави каквото си иска, и най-вече каквото му наредят!  Напоследък, надълго и нашироко се коментира кои министри може да пипа премиерът и кои не, поради факта, че са на разпореждане от Сараите и ДПС. Но докато питаме, то съвсем чистосърдечно и в типичния си простодушен стил, Бойко Борисов сам си призна, че не може да иска оставки току-така, урбулешката, защото ще го бият през ръцете.

 

Точно заради страха и зависимостта от КОЙ все по-често гледаме сеира на министър-председателя и с министъра на земеделието Румен Порожанов:  

1-во – Около многобройните далавери по негово време във фонд "Земеделие" и по-специално с евросубсидиите за т.нар. къщи за гости! 

2-ро – Около декларациите пред антикорупционния орган и личните му имоти – огромният му апартамент с два гаража почти без пари, придобит през 2004 г., когато настоящият премиер беше главен секретар на МВР, но явно беше забравил, че e бил, казвайки че ако е имал провинение или закононарушение, то да си е понесъл още тогава отговорността... 

3-то - Около всичките далавери и безчинства, организирани и прикривани от него през всичките близо 30 г., в които е на различни, но все висши постове при всички правителства и партии.

4-то – Около декларациите и сметките на съпругата му Веска! 

  

Как се стигна до там, кой разреши на КПКОНПИ ”автоматизирано да заличава” информация по искане на Порожанови и други министри и висши държавни чиновници, които са длъжни да я декларират! 

Какво доверие да има обществото на структура, която е призвана да обслужва и прикрива корпоративните политически интереси на  управляващата номенклатура?  

Какво доверие в края на краищата да има обществото към структура, (КПКОНПИ) чийто шеф се е облагодетелствал и е за съд?

 

КЪМ ИМОТНИТЕ ЩУРОТИИ НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ   

Пламен Георгиев, който е в принудителен отпуск, също е лично замесен в Апартаментгейт! Недекларираната му тераса, с покрив от 187 кв.м, също не доведе до оставка! Широко отворен е чадърът и над него! 

 

Да, Пламен Георгиев бе избран от НС със гласовете на ГЕРБ, ДПС, ОП! Прословутият и преправян не един път, Антикорупционен закон, също бе гласуван от същите партии! 

  

Може да се твърди, и че заинтересованите висши управници, са си създали законов регламент за прикриване аферите на целия политическия клир, и най-вече на самите себе си? Неудобно ще им е да отговорят… Нали? А отговорът е ясен.

 

Гнилата обвързаност, е брутална и е навсякъде! В изпълнителната, законодателната и съдебната власт! Обвързаност има и в четвъртата власт - медиите! 

 

Как КПКОНПИ и държавата се борят с мафията, като очевидно те са пряко обвързани с нея?! А вече публичен факт е, че Мафията и държавата в наши дни се припокриват и като смисъл, и като действия...! 

 

Мафията (на италиански: Mafia) е по определение: мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване), в развитието и нормалното функциониране на държавата и личните дела на хората

 

Е, в наши дни функциите на държавата очевидно са да облагодетелства и да влияе основно в полза на частните интереси на властта и приближените кръгове около нея! 

Дотук с тези...! След 30 години преход... за по-добро...

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Патология на лакомията: Порожанов от квотата на КОЙ

Недосегаемият Порожанов! Не за първи път искат оставката му! Но кой ли го пази? КОЙ...!?

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Ще продължи ли закрилата премиерът?! >> Проверката на КПКОНПИ на Румен Порожанов е приключила с доклад за несъответствие

Брутално... под закрила на Борисов!? >> Антикорупционната комисия е подправила декларацията на Румен Порожанов

Няма 6, няма 5..., мафията действа! >> Министър Порожанов скрил от КПКОНПИ изгодни имотни сделки на жена си

ДПС-то се офлянква..., а водата залива, залива правителството! Следва - издавяне. (ОБНОВЕНО)

Богопомазаният на ГЕРБ & ДПС Порожанов с огромен апартамент на смешна цена, придобил и два гаража, единият - без пари

Милионите на съпругата на Румен Порожанов. Ако имате даян, бройте ги…

  

 

Резултат с изображение за Румен Порожанов

Резултат с изображение за (КПКОНПИ)Резултат с изображение за веска порожановаРезултат с изображение за ИМОТите ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

 

 


99243