Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Държавата на мафията...
Държавата на мафията

Държавата на мафиятаКоментар на Манол Николов

Последна редакция  12.09, 23:30 ч.


Полицията няма и идея кой е отвлякъл Адриан! По версии не се работи, а пък за заподозряни даже и дума не се и обелва. Момчето се върна живо и здраво, но на каква цена? Да оставим 3-те млн. лева, които родителите му са събрали и платили. Да се замислим за ужасяващия страх, който е преживял, за кошмара на близките му, че никога повече няма да го видят или, че ще го намерят разчленен... Това е равносилно на убийство.

Ден след т.нар. щастлива развръзка експерти се надпреварват да ни предупреждават за нова, дори още по-опасна групировка за отвличания. Дори самопровъзгласилият се за баш ченге №1 на Републиката Цветан Цветанов открито заяви, че на мястото на "Наглите" са се появили други, дори по-страшни и безскрупулни. Новина, съобщена ни все едно утре ще вали дъжд, но може и градушка да удари...! А какво може да се направи срещу тях, как да сме защитени, сигурни и спокойни дясната ръка на Бойко не знае, на разсеян се прави и мълчи ли мълчи като партизанин в засада.

В България няма нито едно разкрито поръчково убийство или голямо престъпление за последните 28 години. Няма и никой осъден. През лятото 2004 г. на Бай Миле си отива по начин, достоен за холивудски сериал. Убийците, преоблечени като полицаи го застрелват в ресторант „Славия“. Година по-късно собственикът на ДЗИ Емил Кюлев е разстрелян многократно на кръстовището на бул. България и бул. Димитър Несторов. Покушението не е разкрито. Поли Пантев, Самоковеца и още куп други престъпни босове бяха покосени. Почти за всяко от тях се знае кои са поръчителите и кои са извършителите. Странно защо само полицията и властите не ги разбират тези работи и не правят нищо сериозно .

Причините, разбира се са много - ниска мотивация, активно участие или съдействие в престъпленията, натиск от висшите ешелони, от политици и какви ли не други самозабравили се облечени във власт и черни костюми... Не искам да кажа, че няма добри ченгета у нас. Има, но те трудно оцеляват в тази прогнила и развратена  система, наречена полиция. За съжаление всички знаем как и пазители на реда, и магистрати са здраво обвързани с престъпни босове, с икономически кръгове, с политическите партии. И най-отгоре на схемата-пирамида все стои някой  политик!

Хвалбите на Борисов, че контрабандата на алкохол, цигари и наркотици е изчезнала, че престъпността е намаляла изобщо не отговарят на истината. Напротив, някак си измежду големите престъпления остават ежедневните грабежи, битовите кражби, убийствата, насилието над деца и възрастни хора остават в папките и празните обещания за полицай във всяко село. Спомняте ли си как предизборно всички партии се надпреварваха да ни убеждават, че най-накрая ще сложат ред, ще наложат законността и ще възтържествува справедливостта. Напук на това джебчии живеят в къщи за милиони, автоджамбази се движат необезпокоявано, криминални босове и наркотрафиканти се разкарват с лимузини и охрана като Колумбийски барони, ширят се в палати за милиони.

През последните 28 години държавата буквално убива собствения си народ. Чувството на страх е удобно на всяка една власт, защото така се държат и бедни, и богати в подчинение. Така се манипулират всички. Чули ли сте за някой голям престъпен бос прибран в затвора? По-скоро сте чули за бай Георги, който сварил 5 литра незаконна ракия или за малкия Пешо, който задигнал шоколад от магазина... Или пък Милчо циганина, свил компота, туршиите и кокошките от зимника и двора на баба Захаринка от Малорад. Те ще търкат миндера в зандана, защото така им изнася на управниците, угодно е те да са жертвите.

След отвличането на Адриан за пореден път разбрахме, че обществото не трябва да се притеснява само от дребните престъпници, а от цялата държава, която ги закриля, защото...

Мафията никога не си е тръгвала от България. Мафията е просто България. Тя е тук, навсякъде. За съжаление, наистина НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. А дали има свободни хора...?! Предстои да разберем.

 

Колаж: Владимир Дойчинов


35795