Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Държавата убиец* >> ...
Държавата убиец* >> Експерт: Оглед показа фрапиращи неща в района на катастрофата. Мантинелата е като вафлена коричка

Държавата убиец* >> Експерт: Оглед показа фрапиращи неща в района на катастрофата. Мантинелата е като вафлена коричкаНай-вероятно тя просто е била поставена, за да може да бъде приет пътят, смята Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите

„Когато стане такава трагедия, не трябва да се бърза със заключенията и обвиненията. Има много неизвестни. Още в началото на август получихме множество сигнали от граждани за тази пътна отсечка, че е проблемна. 2016 г. тя е ремонтирана и са дадени десетки милиони лева”, обясни за NOVA Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Експерти търсят каква може да е причината за инцидента край Своге, при който се преобърна автобус, а 16 души загубиха живота си. Ранени са повече от 20 души, като на четирима от тях състоянието е тежко.

„Огледът на нашите експерти показа фрапиращи неща. Започнахме комуникация с Регионалното министерство и изпратихме становище до министъра с приложени снимки. Такива проблеми има по цялата страна”, каза още Милчев.

След тежкия инцидент е сформиран екип от Института за пътна безопасност с представител от Австралия с дрон. Ще се направи обследване не само на пътя, а и на цялата катастрофа.

„Ще излезем с независимо и безпристрастно разследване на цялата катастрофа и ще информираме медиите за това”, каза още Богдан Милчев.

„Когато на такъв тежък инцидент няма експерти, а има политически лица, които от няколко години се занимават с пътна безопасност между другото, тогава сме свидетели на такива парадокси”, е неговото мнение.

„Видяхме, че тази мантинела е като някаква вафлена коричка. Най-вероятно тя просто е била поставена, за да може да бъде приет пътят. Пропускаме много важен факт, а именно, че пътят е част от една система и тя се нарича човек-път-автомобил. Неслучайно човекът е поставен на първо място, защото той е в състояние да покрие част или всички останали недостатъци, за да се избегне катастрофа”, коментира от своя страна Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

По думите му е важен и въпросът дали пътниците са имали поставени колани.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ДИАГНОЗА "ИЗНЕНАДА"

Държава ли? Спасявай се сам!

БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ, ВИЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ!

ТРАГЕДИИТЕ, ПОКОСИЛИ БЪЛГАРИЯ. НИКОЙ И НИКОГА НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ...?!? ЗАЩО...?

 

 74075