Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Държавният глава: Ва...
Държавният глава: Важно е да започне демонтажът на порочния управленски модел

Държавният глава: Важно е да започне демонтажът на порочния управленски моделЗа нас е изключително важно е в резултат на консултациите да има мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес, високо доверие в здравните мерки, така, че да имаме нормална избирателна активност, в резултат на която да имаме легитимен парламент, защото само той може да излъчи устойчивост и добре работещо правителство и да се започне демонтажът на порочния управленски модел.

 

Това каза президентът Румен Радев на среща с представители на Обществения съвет към Централната избирателна комисия. Срещата е част от консултациите по инициатива на президента за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори.

 

Консултациите са с цел намиране на най-рационалния начин за провеждане на предизборна кампания и на провеждане на парламентарните избори през 2021 година, които да гарантират и правото на вот на всички българи у нас и зад граница в тази сложна пандемична обстановка и в същото време да гарантират здравето на хората: както членовете на секционни и други избирателни комисии, така и на всички българи, които ще отидат да гласуват до урните.

 

Знам, че вече имате становище на Обществения съвет, подадено и към Народното събрание. За нас ще бъде интересно да чуем мотивите за предложенията ви, и не само за здравните мерки - трябва да направим така, че да има доверие и в машинното гласуване, отбеляза президентът на срещата. Важно е да имаме прозрачност, надеждност и високо доверие в процеса на одит и сертифициране на машините, каза Радев и добави, че биха желали да чуят препоръките на Обществения съвет как да бъде постигната и тази цел, подчерта държавният глава.

 

Държавният глава посочи, че заедно с вицепрезидента Йотова са започнали тези консултации за намиране на най-рационалния начин и за предизборна кампания, и за провеждане на парламентарните избори, които да гарантират правото на вот на всички българи у нас и зад граница, в тази сложна пандемична обстановка, като в същото време гарантират и здравето на хората.

По-късно днес президентът ще разговаря с ръководството на Националното сдружение на общините в Република България.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ocмaн Oктaй: C "Мутри, вън" Румeн Рaдeв ce oбяви зa врaг нa cтaтуквoтo

Президентът Радев: Борисов и Пеевски са ортаци в бизнеса и политиката

Президентът Радев: Логично е ДПС да подкрепи Борисов за президент. Те с Пеевски са ортаци

Отровното трио организира ЩИТ за честни избори

Президентът Радев започна консултациите за предстоящите избори

Радев започва консултации за провеждането на честни и безопасни избори

 

 

 

 


143231