Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Е, те са тази класа ...
Е, те са тази класа >> Борисов: Колите от толсистемата снимат незаконните горива (Обновена)

Е, те са тази класа >> Борисов: Колите от толсистемата снимат незаконните горива (Обновена)Данните за борбата с контрабандните цигари са добри, работи се активно. Освен това имаме 10% по-голям приход от алкохола, пред дестилационните колони са под 24-часов мониторинг.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от проучването на дела на незаконните цигари в страната.

Борисов припомни, че предстои въвеждане на мониторинг и за горивата. На този етап толсистемата върши прекрасна работа- пред всички рафинерии сме наредили колите от тола и те снимат всичко. И всичко това отива в бюджета. Така че правителството тотално се провали в организирането на контрабандата, за разлика от предишните, изтъкна премиерът. И напомни как преди като влезе един тир в страната, за един ден се разпродават всички цигари и се правят 300 хил. Черни пари.

Митниците и МВР са задържали допълнително над 62 тона кг нарязан тютюн. Може да сметнете колко тира цигари са това. Колегите ит Словакия и Унгария са благодарно на работата на техните служби с нашите. Задържаха нелегално производство на цигари с наше ноухау и консумативи. Едно време беше така с компактдисковете – изнасяха си фабриките, като видяха че няма шанс тука, така и сега с цигарите, обясни Борисов.

Той припомни и всички инфраструктурни проекти, които в момента текат благодарение на тези приходи в бюджета.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.24chasa.bg/


115244