Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Едни хора ще прибера...
Едни хора ще приберат едни пари* >> Хвърлят над 100 000 лева за ритуален дом в село с по-малко от 300 души

Едни хора ще приберат едни пари* >> Хвърлят над 100 000 лева за ритуален дом в село с по-малко от 300 душиСпоред проекта, общата площ на постройката ще е 270 квадратни метра

Дом за весели и тъжни ритуали ще бъде изграден в симеоновградското село Тянево. По последни данни от статистиката за 2015 г. в него живеят 286 човека. В изграждане на ритуалния дом обаче ще бъдат вложени 123 000 лева без ДДС, пише "Актуално". Справка в регистъра на Агенцията по обществени поръчки потвърждава информацията.

Кметът на Симеоновград на 23 март е подписал договор за възлагане на инженерингова поръчка – за проектиране и изграждане на сградата. Той трябва да бъде изпълнен за 150 дни. Общинският съвет има решение да закупи от Районната потребителна кооперация имот, в който да бъде построен ритуален дом. В постройката трябва да се изгради кухненски кът и санитарно помещение с мивка на един етаж със застроена площ 270 квадрата и навес по протежение на фасадата с дължина 27 метра и ширина 3 метра.

„С изграждането на ритуалния дом общината ще задоволи социалните и културни нужди на местното население. Към настоящия момент в селото не съществува салон или зала, в която жителите и посетителите да осъществяват сбирки по повод на сватби, кръщенета и погребения. С оглед на факта, че селото е второто по-брой на население в общината и е най-динамично развиващото се от към млади хора и новородени, общината се стреми да задоволи техните потребности“, се сочи в техническата документация.

Избрана да изпълни проекта е единствената фирма, подала оферта – „Строй-ГСТ“ ЕООД, еднолична собственост на Георги Табаков.

България

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://fakti.bg/