Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Екшън край Приморско...
Екшън край Приморско! Гониха бус натъпкан с 28 мигранти

Екшън край Приморско! Гониха бус натъпкан с 28 мигрантиСтоличен каналджия беше арестуван от полицията след гонка на главния път Приморско – Созопол. Ченгетата забелязали съмнителен микробус около 01:30 ч. след полунощ в района на отбивката за лодкостоянката на река Ропотамо. Те веднага сигнализирали на шофьора да спре, но вместо да го направи, той натиснал газта.

Пътят на буса все пак е препречен от полицейски патрул след кратко преследване.

Полицаите установили, че в превозното средство са натъпкани 28 нелегални мигранти от Афганистан и Пакистан, включително и малко дете. Те веднага арестували шофьора Христо Г. от София, пише Флагман.бг.

В момента каналджията се намира зад решетките по обвинение за трафик на хора. Вече две съдебни инстанции в Бургас отказаха да освободят столичанина, който е в ареста 8-ми ден след задържането му за екшъна на 17-ти септември. Неговият адвокат опита да го измъкне от кауша с мотивите, че е допуснал грешка млад човек, който е направил пълни самопризнания и иска да се върне към стария си живот. Това обаче не трогна бургаските магистрати, които изтъкнаха, че Христо е обвинен в тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв. Освен това имало опасност да извърши и друго престъпление, ако не е в ареста.

В справката му за съдимост е отбелязано предишно нарушение на наказателния закон. Обвиняемият е управлявал моторно превозно средство, в срока на изтърпяване на наказанието – лишаване от право да управлява МПС, като е бил освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание „глоба“. Според съда „настоящото деяние е повторно нарушаване на наказателния закон, което води към извода, че правосъзнанието на Христо Г. не е на нужното ниво и може да се предполага с голяма вероятност, че той може да извърши друго престъпно деяние."

 

Източник: https://m.fakti.bg/


76981