Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Експерт: Трябва да се подготвим за забавяне на икономическия растеж в Европа

Експерт: Трябва да се подготвим за забавяне на икономическия растеж в ЕвропаБългаринът държи около 76 млрд. лв. спестявания в банките

Не можем да преценим, дали ЕЦБ ще подложи на консервативен подход към нашите банки. Прегледът ще завърши в края на юни или юли през 2019 г., но това е нормален процес, който се прави във всички страни.

"Европейската централна банка, която ще поеме евентуално надзора над банковия сектор у нас, има право да провери шестте банки и качеството на активите ни". Това заяви председателят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов коментира пред БТВ. 

 

"Не можем да преценим, дали ЕЦБ ще подложи на консервативен подход към нашите банки. Прегледът ще завърши в края на юни или юли през 2019 г., но това е нормален процес, който се прави във всички страни.

 

Състоянието на банковата ни система е по-добро от последните години. Ще има лихвен растеж в ЕС. Всички, които сме на пазара, ще работим в различни условия. Българинът държи около 76 млрд. лв. спестявания в банките. Когато инвестирате, вие отново плащате на друг човек, който също ще внесе сумата в банката.

 

Хората да си имат едно наум за увеличаването на лихвите, които ще се увеличат", каза още Андронов. "Трябва да сме готови за следващия процес на забавяне на растежа на икономиката. Глобалната икономика е глобална и когато моторът на САЩ се забавя, няма как това да не се отрази и на Европа, както и на цял свят", коментира банкерът. 

 

Източник: http://epicenter.bg/
 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Лъжите на ГЕРБ* >> Кабинетът отново опитва да създаде впечатление за големи приходи

Икономист: Ако махнат плоския данък, да не се окаже, че ще накажат хората с 1800 лв. заплата

СБ: 42% от 15-годишните българи са функционално неграмотни, което пречи на икономиката83282