Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Експертният медицинс...
Експертният медицински съвет прекратява дейността си

Експертният медицински съвет прекратява дейността сиМедицинският експертен съвет към Министерския съвет прекратява дейност почти две седмици след създаването му. Това заяви по-рано днес председателят на органа проф. Коста Костов.

Съветът бе създаден в помощ на медиците в борбата срещу COVID-19. Той бе оглавен от проф. Костов и още по време на първото си заседание влезе в пререкания с Националния оперативен щаб. Започна полемика относно качеството на бързите тестове, които се превърнаха в основна разделителна линия между Щаба и Съвета.

 

Припомняме, че мнението на доц. Атанас Мангъров за маските и тестовете, който е член на Медицинския експертен съвет, предизвика спорове с Националния оперативен щаб. Това мнение бе повторено и от други членове на Съвета.

 

За 12-те дни от своето съществуване, от Експертния медицински съвет успяха да изготвят комплексен документ, който да служи за наръчник на медиците при битката с новия коронавирус.

 

Причината да спре дейността на съвета от експерти е, че ангажиментите им вече са приключили. На този етап обаче, министър-председателят не е разписвал заповед за разпускането на органа.

 

 

Източник:https://frognews.bg/


123880