Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ексшефът на БНТ Коко...
Ексшефът на БНТ Коко Каменаров взел 150 000 евро кредит с „устен договор“. Абе, казвайте как ги правите тия врътки, бре, че другото им име прилича на рушвет!

Ексшефът на БНТ Коко Каменаров взел 150 000 евро кредит с „устен договор“. Абе, казвайте как ги правите тия врътки, бре, че другото им име прилича на рушвет!Семейството на бившия генерален директор на БНТ Константин Каменаров е получило кредити в размер на стотици хиляди лева по време на краткия му престой начело на обществената телевизия. Това показва справка в декларацията на Каменаров пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Каменаров престоя начело на БНТ около година и половина. Той беше избран през август 2017 г., а през април 2019 трябваше да напусне, след като беше окончателно осъден за шофиране в нетрезво състояние.

Краткият му престой начело на БНТ обаче съвпада с бурни промени във финансовото състояние на семейството.

Каменаров декларира, че през 2018 г. е получил 150 000 евро кредит, но не от банка, а в резултат от „устен договор“. С кого е бил сключен устният договор и защо шефът на БНТ не е потърсил кредитна институция, не е известно.

Поглед в декларираното от неговата съпруга обаче дава някакъв отговор. Радина Каменарова е декларирала потребителски кредит от 170 000 лв. Това е нетипчно висока сума за такъв вид кредит. Още повече, че в декларацията на Каменаров за доходите на съпругата му е посочен годишен приход от трудови правоотношения от малко над 10 000 лв., както и други 3400 лв. годишни постъпления от други дейности.

В същото време доходът на Каменаров е бил малко над 94 000 лв. По сметки в банка той декларира 68 884 лв. от продажба на имот през 2017 г. и дебитна карта със 77 949 от заплати.

През 2018 г. семейството купува апартамент и гараж в София за над 352 000 лв., както и парцел в софийското село Поповци. Според декларацията произходът на средствата е заеми и лични средства.

При напускането си на БНТ Каменаров отново подава декларация, от която е видно, че парите по сметките му в банки почти не са се изменили. „Устният кредит“ липсва, което трябва да значи, че е бил изплатен.Остава да стои въпросът за произхода на средствата, с които са придобити имотите през 2018 г. Защото ако това се е случило с парите от „устния договор“, то той трябва много бързо, в рамките само на няколко месеца да е бил погасен. А ако покупките не са направени с пари от този странен „устен договор“, то тогава е неясно с какви средства е станало това.

Мирослав Иванов

https://www.transmedia.bg/

Бележка на АФЕРА: Абе, казвайте как ги правите тия врътки, бре, че другото им име прилича на чист рушвет!

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

И от държавна заплата може да се докарат по 500 000 лв. годишно

Шефове на медии, държавни агенции и банки с по-високи заплати от Борисов

Големи заплати от нашите данъци

Мафията е и в медиите >> Делян Пеевски превзе и СЕМ


107175