Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Ето това е управлението на държавата – селски уговорени мачлета

Ето това е управлението на държавата – селски уговорени мачлетаАвтор: Елена Гунчева


НА ТЕРИТОРИЯТА ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО

Когато национален ежедневник отделя толкова място, за да описва „спортните“ постижения на премиера на държавата, има нещо дълбоко нередно. Култ към личността „Борисов“ определено има в България и то от години. При медиите няма здравословно отношение към политиците, а мазнене, което прекрачва всяка граница на допустимото и моралното.

И вместо някой журналист да го пита направо за чий е тръгнал да рита мачлета, когато държавата се тресе, цялото му правителство е поставен под съмнение от обществото като корумпирано и некадърно, в деня, в който немският гигант каза, че отлага за октомври решението си къде да направи голямата си инвестиция, за която Борисов тъпан би няколко седмици при предизборните си разходки, те го хвалят. Е, да ви уведомя, че не сте журналисти. Друг обслужващ персонал!

И още по-пошла е снимката, на която премиеринът се е нахилил като селски ерген, вкарал гол на ежеседмичното мачле между махалите. Явно нищо, освен няколко косъма не тежи върху премиерската глава. И това е проблемът да те управлява мутра – дори не осъзнава в какви престъпления, нарушения и корупция е затънал. За него това си е ежедневие и там, където нормалният човек е потресен и възмутен, мутрата вдига рамене и слънчево се усмихва, защото не осъзнава проблема.

И отново виждаме Кирето да подкрепя Борисов при напъните му да тича в свински тръст по игрището. Впрочем….Кирето плати ли си неустойката. Колко беше – 43 МИЛИОНА? Или му ги опростиха и на него? И колко ни струва охраната на НСО и пътните му, ползването на държавните коли, докато си рита селското мачле?!?

Ето това е управлението на държавата – селски уговорени мачлета, в които победителят предварително е уговорен, а верните аверчета на собственикът на отбора правят тълпа и се радват. Май е време да изберем държавник да ни управлява, а не простоват селски тарикат, който никога няма да надскочи цървулите си!

Елена Гунчева

 

Източник:http://afera.bg/


99476