Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Ето заради кои отлож...
Ето заради кои отложиха вечното дерби

Ето заради кои отложиха вечното дерби"24 часа" разбра причината за отлагането на вечното дерби ЦСКА - "Левски". В четвъртък положителни проби са дали Стивън Петков, Алекс Петков, Илия Димитров, Илия Найденов и Деян Иванов от "сините". Към тя се добавят тези, които още не са излезли от карантина - Радослав Цонев и Наджъл Робърта (от 9 ноември), Николай Михайлов (10 ноември), Мартин Райнов и Паулиньо (12 ноември) и Борислав Цонев (13 ноември). Така се получават 11 с професионални договори, които са под карантина и се стигна до решението на БФС.

Братята Борислав и Радослав Цонев по принцип нямаше да играят в двубоя, защото се възстановяват то тежки операции. Те обаче са с професионални договори и влизат в бройката заразени, която се изисква от БФС.

Двамата бяха оперирани на 6 октомври от доцент Антони Георгиев в столичната клиника "София Мед".

Радослав скъса предна кръстна връзка на дясното коляно при загубата от "Ботев" (Пловдив) с 1:2, Борислав увреди по същия начин лявото си коляно по време на двубоя срещу "Ботев" (Враца), завършил 0:0. Очакванията са близнаците да се възстановяват между 6 и 8 месеца.

"Мисля, че и двамата могат да възвърнат предишната си форма и да играят футбол на високо ниво. На Радослав операцията е първа с такава тежест. Боби има операции и на двете колена. Травмите са индентични, с разкъсвания на една от двете основни връзки на ставите. Това е най-честа срещана контузия при футболистите. Увредите и при двамата бяха индентични - кръстна връзка и менискус. Става въпрос за реконструктивна хирургия. Оформят се нови връзки. Оригиналните загиват в моментна на скъсването. Тези нови връзки се поставят на мястото на увредените. Затова и възстановяването е дълго. Затова и е нужно време. Минимумът е шест месеца, но този срок се удължава, но е и много индивидуално. Самото възстановянето е комбинация от операция и качествена рехабилитация. За съжаление се получи закон на близнаците в еднаква ситуация. И двамата получават контузии в шестата минута. При Борислав има и контузия в глезена. Затова и има по-малко увреждания на коляното. Има глезенно навяхване, но там няма да има допълнителни интервенции. Ако не съм бил оптимист, нямаше да направя операциите. Вярвам, че ще се възстановят напълно и отново ще играят футбол на високо ниво. Борислав има две операции на връзки, защо да не се върне отново в игра. Пътят до тренировки и мачове е дълъг, но вярвам, че ще е успешен", коментира тогава доцент Антони Георгиев, оперирал братя Цоневи.

 

Още 1 от "Левски" заразен с вируса, 12 играчи и 3-ма от щаба под карантина

Нов футболист на "Левски" е с положителен резултат след PCR тест. Вчера от клуба обявиха, че петима футболисти са новозаразените, доказано към 19 ноември. А други шестима са все още под карантина. Отделно вчера излязоха и положителни резултати на трима души от щаба. Така карантинирани в момента са 12 играчи и тримата от спортно-техническия щаб.

"Днес, 20 ноември футболист от представителния отбор на „ПФК Левски“ премина извънреден PCR тест за COVID-19. Резултатът от изследването е положителен и той е поставен под карантина", съобщиха от клуба. 

Заради върлуващата зараза на "Герена" и наличие на поне 10 футболисти, доказано заразени с коронавирус, мачът ЦСКА - "Левски", който трябваше да се играе в събота, бе отложен.

 

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 


140781