Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Евродепутат Рамона С...
Евродепутат Рамона Стругариу: Г-н Джамбазки, вие ли хвърляхте? Какъв позор!

Евродепутат Рамона Стругариу: Г-н Джамбазки, вие ли хвърляхте? Какъв позор!Исках да взема думата днес по време на пленарния дебат за медийната свобода, но тъй като не бях разпределена за време за говорене и сините карти не са позволени в този формат, нямах възможност да говоря.

 

Но ще отправя този въпрос тук към колегата ми Ангел Джамбазки, евродепутатът от България, който беше много фокусиран днес в пленарното си послание по въпроса за независимостта на медията и нейната роля в това да бъдеш пазител на демокрацията:


Г-н Джамбазки, получих изображения от България, където изглежда, че сте хвърляли взривни материали и сте пръскали с вода протестиращи от прозореца. Те бяха мирни протестиращи, изправящи се в защита на демокрацията, независимото правосъдие, върховенството на закона, свободните медии и европейска държава.
Ти ли беше, уважаеми колега? Ти ли направи това?


Публично ви предизвиквам да отговорите на въпроса ми. Защото ако сте вие, възхвалявам независимите медии и хората, които разкриха тези изображения и разбирам вашата неприязън срещу тях. Но такова поведение, уважаеми колега, ако наистина сте вие, не принадлежи на Европейския съюз. Нито пък принадлежи на Европейския парламент. И трябва дълбоко да се срамувате от това. Какъв позор!

 

Румънската евродепутатка Рамона Стругариу, Фейсбук*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

ВИДЕО! Протестиращи настояват да бъде проверен Ангел Джамбазки за хвърляне на бомбички от централата ВМРО

Заплашиха майките с репликите: Да ви млатя. Да ви изпокъсам палатката или да ви запаля

От централата на ВМРО замерят с бомбички протестиращите под нея (Видео)

 

 

 

 


141033