Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Европейските институ...
Европейските институции и Главния прокурор са сезирани за продължаващия произвол на ЧСИ-та

Европейските институции и Главния прокурор са сезирани за продължаващия произвол на ЧСИ-та Информационен сайт „ДНЕС“

 

Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система - "СОЛИДАРНОСТ“ е изпратило жалба до Европейските институции и Главния прокурор относно нарушенията, извършвани от съда и ЧСИ спрямо длъжниците в заповедните производства, в които български граждани са осъждани в закрити съдебни заседания без тяхното присъствие. 

Предстои мисия на Комисията по петиции към Европейския парламент, състояща се от 30 евродепутати на 24, 25 и 26 февруари тази година, която ще осъществи среща с потърпевшите и с различни институции в България с цел привеждане на Гражданския процесуален кодекс и неговото прилагане от съда и ЧСИ в съответствие с Европейското право и Хартата на основните права на ЕС.

От сдружение „СОЛИДАРНОСТ“ надлежно са приложили солидни и многобройни доказателства как българския съд и ЧСИ лишават от права длъжниците. Приложени са  съдебни решения за практиката на съда, която е изключително порочна и не съответства на ПЕС, ХОПЕС и КРБ.

В България вече са осъдени над 3 милиона и половина български граждани по незаконна процедура от съда. Годишно от България се образуват 300 000 изпълнителни дела, от които 240 000 са при ЧСИ и само 60 000 при ДСИ.

Произволът на ЧСИ-та е изключително наболял проблем, който се окачествява като геноцид над гражданите.

От сдружение – „СОЛИДАРНОСТ“ твърдят, че Закона за частните съдебни изпълнители е противоконтситуционен, както и чл. 417 от ГПК и освен това не отговарят на ПЕС и ХОПЕС.

По темата активно участие взе бившия омбудсман Мая Манолова. Многократно тя предупреди, че Европейският съд по правата на човека в Страсбург (ЕСЧП) може да бъде залят от дела на българи, пострадали от частни съдебни изпълнители.

Жалбите срещу ЧСИ, които получава Омбудсмана на Републиката са около 500 на година.

Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система - "СОЛИДАРНОСТ“ защитава и разяснява правата на гражданите, които са поставени в положение на длъжници вследствие на съдебната процедура Заповедно производство.

Ивайло Илиев - член и на управителния съвет на „СОЛИДАРНОСТ“ неведнъж е алармирал, че длъжниците живеят на ръба на закона.  Съдът закриля безобразията на ЧСИ-та, а жалбите срещу тях   минават на една инстанция. 

От сдружение  "СОЛИДАРНОСТ" молят потърпевши и техните адвокати, да представят доказателства за произвола на ЧСИ на тел:  0876 671 109; 088 37 37 001

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Ивайло Илиев: ЧСИ-та имат фирми, чрез които купуват имоти на търг от свои колеги

Ивайло Илиев: Като няма нарушения от съд и ЧСИ, защо има наказателна процедура на ЕК?

 

 


120094