Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Фандъкова като... "п...
Фандъкова като... > Базарът на ”Славейков” е отложен. Може да затворим и този в Градската градина" title="Фандъкова като... "проба-грешка" >> Базарът на ”Славейков” е отложен. Може да затворим и този в Градската градина" />

Фандъкова като... "проба-грешка" >> Базарът на ”Славейков” е отложен. Може да затворим и този в Градската градинаЕдиният от базарите вече е отложен, този на площад ”Славейков”. Още от снощи следим коледния базар в Градската градина. За съжаление това, което видях, не ме удовлетворява. Ще проверим днес дали организаторите могат да осигурят спазването на мерките, ако това не се случи, ще го затворим.

Това каза по БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

"От 1 до 20 ноември само за три седмици броят на хората, които са постъпили в болница, е нараснал с над 1300 души. Това е огромен натиск към здравната система, към болниците в София. Първата седмица имаме над 500 души повече, втората седмица - около 500 души, третата седмица вече е малко над 140 души. Това означава, че здравната система и болниците с много усилия и с много организация успяха да дадат възможност на хората да се лекуват", заяви Фандъкова.

 

"Вече за по-малко от 10 дни имаме над 2500 души, преминали през тези кабинети /бел. ред - в ДКЦ-та/. В 11 общински ДКЦ-та има разкрити такива отделения, там освен лекарски преглед се дава възможност за тестване с антигенен тест - за хората, изпратени от личен лекар, или със симптоми - той е безплатен, а за хора, които просто искат да се проверят, се заплаща. Освен това се правят кръвни изследвания, при необходимост и рентгеново изследване", обясни кметът.

 

Източник: https://frognews.bg/

 


140809