Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Фандъкова носи отгов...
Фандъкова носи отговорност за пейките за 10 000 лв.

Фандъкова носи отговорност за пейките за 10 000 лв.Кметът Йорданка Фандъкова носи отговорност за пейките за 10 000 лева. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по повод разкритието в медиите днес за безумно скъпата мебелировка в централната градска част.

Генезисът на този проблем е в самия проект, коментира той. - Параметрите са заложени преди 3 години като изисквания. И не приемам Столична община и кметът Йорданка Фандъкова да се крият зад изпълнителите "Джи Пи Груп" и "ПСТ Груп", които трябва да отговорят на тези условия".

 

Калоян Паргов поиска публично обяснение от Йорданка Фандъкова и нейния екип, които са възложители на обществените поръчки. "Всички сме свидетели на цялата сага около ремонта на улица "Граф Игнатиев" - изборът на плочките, начинът на подреждането им, цветът до перките на акули, надгробната плоча и за капак бюст-паметникът на премиера. Всичко това е един огромен абсурд и много голям провал на Столична община и лично на кмета Фандъкова", заяви той.

 

Според лидера на БСП - София очевидно силно завишените цени на отделните елементи от градската мебелировка са пореден пример за това как управляващите в Столична община пилеят парите на данъкоплатците. "Гражданското общество е много чувствително на тази тема и с право. Затова трябва всички заедно да спрем това прахосване на средства, коментира той. - Само ще припомня, че преди време един заместник-кмет си тръгна заради 3-4 пъти завишена цена на един спирко-навес.

 

Всички помним тази сага с Любомир Христов. Очевидно и сега трябва да има оставки в Столична община. И не виждам друг, освен Йорданка Фандъкова, който да може да поеме тази отговорност, макар че й остават само няколко месеца още на поста".

Калоян Паргов добави, че 10 000 лева струва на Столична община изграждането на едно място в детска градина. "Толкова е разходът по разчет за осигуряване на всичко необходимо в една нова детска градина за отглеждането на едно дете в нея, обясни той. - И същата цена за една пейка на "Граф Игнатиев"?! Малко ми е трудно да ги приравня двете неща".

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Столична община тихомълком удължи срока за ремонта на Западен парк

А досега какво правихте?! >> Фандъкова: Ще проверим обществените поръчки, засягащи Столична община

Неудобно ѝ било! Айде оставката и фащай пътя за Чамкория

Катастрофата "Фандъкова" >> Дъждът изкара наяве още недъзи на ремонта по "Графа"

Корупция на тъмно, закриляна от Фандъкова и ГЕРБ >> Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на София

Катастрофата "Фандъкова & ГЕРБ": >> София си е поръчала и безумно скъпи "мебели" за центъра

 


98058