Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Фандъкова с мащабни ...
Фандъкова с мащабни  предизборни обещания в Бюджет 2019 на София (ОБЗОР)

Фандъкова с мащабни предизборни обещания в Бюджет 2019 на София (ОБЗОР)Информационен сайт „ДНЕС“

 

Предизборният щаб и ПиАр-а на ГЕРБ - София действа с пълна бойна готовност 

Предизборният щаб на ГЕРБ в София е в действие и работи с пълна пара на наш гръб!

Предизборни обещания за детски градини, ремонти и ниски данъци валят от Фандъкова и придворните ѝ, именно през бюджета на Общината за 2019 година. Така ГЕРБ ще се опитат пак да печелят избори!!! 

Нищо че ремонтите не струват, нищо че цяла София пропищя от тях, нищо че се ремонтират току-що ремонтирани улици, тротоари и градинки, нищо че се прави лъскав макар и некачествен ремонт на центъра, а кварталите са като гета, нищо че се пилеят и буквално крадат десетки милиони... 

ВИЖТЕ специалните им изказвания от специалния им семинар и си правете сметката!!! Колко добър град за живеене е София и как се разходват средствата от нашите данъци?

 

Фандъкова: И през 2019 година не залагаме увеличение на местните данъци и основни такси, извън приетите от парламента

И през 2019 година не залагаме увеличение на местните данъци и основни такси, извън приетите от парламента. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година. „184 млн. лева повече са собствените ни приходи“, посочи тя. „Предложението ни е да се приемат минимални прагове за автомобилите и имотите в курортните селища“, заяви Йорданка Фандъкова. „Транспортът е най-голямото перо в бюджета -447,9 млн. лева. 306 млн. от тях са отделени за строителството на първия и втория участък от третата метро линия“, обяви кметът. „47,5 млн. лева са средствата за кварталните улици“, обясни Йорданка Фандъкова и допълни, че 38 млн. лева са средствата за ремонт и поддръжка на улиците на територията на цялата община. „4,5 млн. лева инвестираме в улично осветление за следващата година“, поясни кметът и допълни, че с 32,8 млн. лева ще бъдат закупени 13 нови трамвайни мотриси, а за чистата на града средствата са 167 млн. лева. „Средствата за култура също са значителни през следващата година“, изтъкна Йорданка Фандъкова. Тя каза още, че 5,6 млн. лева ще се инвестират в реконструкцията на минералната баня в Банкя, а 550 хил. лева ще се отделят за Столичния куклен театър.

 

Фандъкова: 15 нови детски градини ще изградим през 2019 г., ще завършим реконструкцията на 13 училища

Ще изградим 15 нови детски градини за 2019 година. Това е рекорден брой нови сгради. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година. Тя обясни, че детски градини ще бъдат изградени в най-натоварените райони в града, от гледна точка на недостиг на места. „Част от тях вече започнахме, а на други изграждането предстои да започне“, посочи Йорданка Фандъкова. „Ще завършим първата цялостна реконструкция на 13 училища и 13 детски градини“, заяви кметът. „Общо 71,2 млн. лева са средствата за образованието, което е рекордна сума“, обяви Фандъкова. „Догодина няма да оставим училище в София без физкултурен салон“, каза още тя.

 

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов: Близо 20,6 млн. лева ще бъдат отделени за ремонт на вътрешноквартални улици през 2019 г.

За ремонт и реконструкция на вътрешноквартални улици са отделени близо 20,6 млн. лева. Това каза зам.-кметът на София Дончо Барбалов по направление „Финанси и стопанска дейност“, който временно е и зам.-кмет по транспорта, на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година. „Планирани са ремонти на 5 мостови съоръжения“, посочи той. „Над 133 млн. лева ще бъдат инвестирани в доставка на нови автобуси и трамваи за градския транспорт“, заяви Дончо Барбалов. „Планирано е изграждането на 18 нови Вело алеи през 2019 и 2020 година“, обясни зам.-кметът и уточни, че 4,5 млн. лева са средствата за изграждане на ново осветление. „Най-големият обект през 2019 година е третият метродиаметър. Първите 8 метростанции ще бъдат пуснати на два етапа през годината“, заяви Барбалов.

 

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов: Почти 700 млн. лева ще бъдат приходите на общината от данъци и такси през 2019 г.

Почти 700 млн. лева са приходите на общината от данъци и такси. Това каза зам.-кметът на София Дончо Барбалов по направление „Финанси и стопанска дейност“ на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година. „40% от БВП на България се създава в София. Това е най-голямата икономика в страната“, посочи той. „Населението с висше образование е близо 51% при средно за страната 28%. Населението с основно и по-ниско образование е 3%, при средно за страната 16%“, обясни Дончо Барбалов. „Ръстът на бюджета ни от година на година е плавен. От гледна точка на плавното увеличение на приходите“, поясни зам.-кметът. „Рейтингът на Столична община е много добър, максималният, който можем да имаме“, каза още Дончо Барбалов.

 

Зам.-кметът Тодор Чобанов: 27 училища и детски градини ще бъдат модернизирани по ОП „Региони в растеж“ през 2019 г.

През 2019 година предстои цялостна модернизация на 27 училища и детски градини по ОП „Региони в растеж“ на стойност 65 млн. лева. Това каза зам.- кметът на София по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година. „Предвидени са 19 млн. лева за изграждане и реконструкция на 15 детски градини през 2019 година“, посочи той. „9,5 млн. лева са средствата за разширения на 11 училища в Столична община“, допълни Тодор Чобанов. „През 2019 година ще продължи модернизацията на сгради на общински администрации, кметства и читалища“, каза той и уточни, че догодина 4,4 млн. лева са предвидени за изграждане на ВиК мрежа в столицата.

 

Зам.-кметът Йоана Христова: Ще запазим размера на такса смет през 2019 г.

Ще запазим размера на такса смет през 2019 година. Това каза зам.-кметът на София по направление „Зелена система, екология и земеползване“ Йоана Христова на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година. „Два пъти ще увеличим миенето на улиците в София, с 24% ще се увеличи машинното метене в сравнение с ръчното“, посочи тя и уточни, че догодина ще бъдат увеличени и средствата за зимно почистване. „7,6 млн. лева са средствата за поддържане на чистотата на местата за обществено ползване“, обясни зам.-кметът. „Предвидено е да се изгради Център за биомаса, в който да се произвеждат дървесни палети“, обяви Йоана Христова. Тя отчете, че безстопанствените кучета в София са намалели с над 65% в сравнение с 2007 година. По отношение на качеството на въздуха зам.-кметът посочи, че през 2019 г. предстоят различни информационни и образователни кампании. Като основни приоритети Йоана Христова открои увеличаването на интензитета на почистване, рекултивацията на старите депа и оползотворяването на отпадъците и превръщането им в ресурс. „През 2019 година предстои проект за реконструкция на парка „Владимир Заимов“. 1,8 млн. лева е стойността на първия етап“, заяви зам.-кметът.

 

Елен Герджиков, СОС: Бюджетът на Столична община ще бъде разгледан и приет на 31 януари

Бюджетът на Столична община за 2019 година ще бъде разгледан и приет на 31 януари. Това каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година. „Сесиите ни ще бъдат на 17 и 31 януари“, обясни той. „Общинският бюджет, за разлика от държавния, по закон, не може да предвижда дефицит. Трябва да бъде балансиран като прецизна везна“, посочи Елен Герджиков. „Всяко предложение да бъде сложено някъде повече, от едната страна на везната, трябва да бъде придружено какво да бъде сложено и от другата“, коментира той. „Ако спазваме този принцип ще имаме конструктивен диалог, за да се развива София и да става по-хубаво място за живеене“, каза още Елен Герджиков. 

 

Ето и цифрите от проекто Бюджет 2019 на Столична община: -

1,623 млрд.лв. е общо бюджетът за 2019 г., като с него се изпълняват 4 основни задачи.

От тях 306 млн.лв. за строителството първи и втори етап от третата метролиния. 

През 2019 г. се пускат първите 8 км от бул. Владимир Вазов до Красно село, а 2020 следващите 4 км по Околовръстното до Горна баня и там ще има жп гара като интермодален възел.

- 47 млн. лв. за улици и булеварди

- 15 големи обекта - 38 млн. лв. за улиците на цялата община, приоритет са в кварталите - 4,5 млн. лв. улично осветление

- 16,7 млн. лв. за двете трамвайни трасета Камедоделска, ремонтът започна, очаква се избор на изпълнител на бул. "Цар Борис III" след оттеглянето на Джи Пи Груп.

- 100 млн. лв. за столичен автотранспорт 

- 167 млн. лв. за чистота на града и паркове - 6 млн. повече се насочват към миене машинно метене. - 8,6 млн. за поддръжка на зелените площи.

- 11,7 за рекултивация на стари сметища. - 653 000 за реконструкция - разширения за клетки в зоопарка .

 

По нататъшният коментар е за всеки от нас...

 

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

За глупостта граници няма >> Рашидов: Никога Графа не е бил толкова хубав, протестът срещу ремонта е соросоиден

Фандъкова с общи приказки за скандала с ремонта на "Граф Игнатиев"

Кой ще запуши дупките в София?

Търси се отговорността на Фандъкова! Забелязана е на Графа, във въздуха, из Зелените зони и кварталите...

София – лош, много лош град за живеене84141