Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Фандъкова с нови уве...
Фандъкова с нови уверения за светло бъдеще за ремонтите в София

Фандъкова с нови уверения за светло бъдеще за ремонтите в СофияИнформационен сайт „ДНЕС“:  Потрес! София ще светне! Десет ремонта ни обещава Фандъкова. Мига невинно кметицата и обяснява на столичани, че няма Катастрофа в нейния град, няма кражби, абсурди, дефекти и скъпи пейки. Всичко било фалшива новина и лъжа. Изглежда и през ум не минава на Фандъкова да поема отговорност. А може би и не и разрешават. На есен тя ще си получи оценката Слаб 2  и ще си тръгне ...а цяло лято ще се осребряват последните месеци власт.

 

Реконструкцията в централната градска част предизвиква много проблеми, но голяма част от нещата са спекулации. Моята позиция винаги е била, че в историческия център на София трябва да има минимална намеса. Това е визията, която се изпълнява в момента.

Не е новина, че паветата около храм "Св. Александър Невски" остават, решението е от 2017 г., каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по БНТ. Остава и решението за пешеходна зона по улица "Оборище" до храма. Това е знаково място за София, редно е хората там да се движат свободно. Налагаше ни се да обясняваме, че няма да запълваме дупката на градинката "Кристал", че няма да се премахва пейката на пл. "Славейков". Няма и пейки на цена 10 000 лева на "Граф Игнатиев", те струват между 850 и 1290 лева, обясни Фандъкова. 

Архитектурните композиции в зона 2 са 12 на брой, като пет от тях може да се видят на пл. „Гарибалди“. Проверката за стойността им е показала, че цената варира между 1460 и 2166 лв. Така цялата композиция е на цена от 8500 лв., уточни Йорданка Фандъкова.

На някои места не е възможно да се монтират подземни контейнери за смет, тъй като или инфраструктурата не позволява, или има съпротива от живущите в района. Поставените до момента такива контейнери ще започнат да функционират, когато обектът бъде приет, обясни кметът. 

Има 10 големи обекта в София, където ще се проведат мащабни ремонти това лято. Два от тях столичният кмет определи като стратегически - продължаването на работата по вътрешния ринг на града и изграждане на канализационен колектор. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, както и ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в Овча купел. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

"Спаси София": Фандъкова да си ходи заради лошите и скъпи ремонти

Гаранция "ГЕРБ": Дублирани обществени поръчки източват милиони от Столична община!

Корупция на тъмно, закриляна от Фандъкова и ГЕРБ >> Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на София

Столична община тихомълком удължи срока за ремонта на Западен парк

А досега какво правихте?! >> Фандъкова: Ще проверим обществените поръчки, засягащи Столична община

Златните зони на София!

Както Движение "ДНЕС" предупреди ощe преди години!* >>> Зелената зона в София обхваща още три района

Движение "ДНЕС" алармираше отдавна!* >> Ред в синьо и зелено
99043