Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Фандъкова увеличава ...
Фандъкова увеличава чиновниците, столичани плащат

Фандъкова увеличава чиновниците, столичани плащатНовият стар кмет на София Йорданка Фандъкова ще назначава още чиновници в Столичната община. Мотивът й е, че така щяло да има по-добър контрол върху строителството и градския транспорт и по-добро обслужване в общинската администрация.

Фандъкова обяви, че създава ново направление - "Обществено строителство",

в което ще влизат дирекции, които отговарят за строителството в транспортната инфраструктура, обществените сгради и ВиК мрежите. 

По думите й към направлението ще бъде създадена и дирекция,

която ще отговаря за планирането, проучването и възлагането на всички публични обекти, по които работи общината в тези три направления.

Ново направление в общината ще има и за по-удобен и бърз градски транспорт, който да е по-привлекателен и предпочитан за гражданите, както и за управлението на трафика на града - „Транспорт и градска мобилност“

Столичният кмет е заяви, че "сред първите задачи на заместник-кмета на това направление ще е пускането на довеждащ транспорт, актуализация на разписанията на целия градски транспорт, програма за изграждане на спирки и навеси". 

За по-бързо и по-удобно обслужване на гражданите и бизнеса в общинската администрация, както и за повече публичност и по-пряка въръзка с гражданите,

Фандъкова създава „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“. 

Кметът на София обясни, че първата задача е реформа в сферата на администрацията и създаване на повече реални електронни услуги, а на второ място е внедряване на иновативни градски решения с директен контакт и работа с IT сектора. На трето място - активната работа по привличане на нови инвеститори в София. 

Фандъкова допълни, че към направление „Финанси“ официално включваа направление „Здравеопазване“. „Към направлението преминава и дирекциите „Общинска собственост“ и „Обществени поръчки и концесии“. Целта е по-добра координация и по-добър контрол при обществените поръчки. Столична община ще бъде една от първите с пълна готовност от първи януари да премине изцяло електронни обществени поръчки“, каза още Фандъкова.

 По думите й с цел улеснение на гражданите, работното време на деловодството на Столичната община ще бъде удължено и ще бъде отворено и в събота до 14 часа. 

 

Източник: https://24novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Честните политици и неблагодарните българи

Управлението е хаос, с безумно раздута и некомпетентна администрация

Нужно ли е да се вдигат данъците в София

Столичани със стари коли ще плащат по-висок данък с около 10 лв.

Фандъкова: Никога не съм казвала, че няма да увеличавам данъци

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим

Мая Манолова разгроми Фандъкова и показа къде са слабостите в управлението, развитието на културата и туризма (ОБЗОР)

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!


118427