Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / ФБР е започнало разс...
ФБР е започнало разследване за връзки на Тръмп с Русия

ФБР е започнало разследване за връзки на Тръмп с РусияПрез 2017 г. ФБР е започнало разследване дали американският президент Доналд Тръмп работи в полза на Русия, пише The New York Times, цитиран от "Фокус".
Разследването, едновременно контраразузнавателно и криминално, е било започнало, след като президентът уволни директора на ФБР Джеймс Коми през май 2017 г., пише вестникът, позовавайки се на анонимни източници.

Контраразнувателният аспект е бил насочен към това дали Тръмп съзнателно или несъзнателно работи за Москва и дали е заплаха за националната сигурност, пише вестникът. Криминалното разследване е било свързано с уволнението на директора Джеймс Коми. Разследването на ФБР се превърна в разследване на специалния прокурор Робърт Мюлер за намесата на Русия в изборите през 2016 г. и евентуално тайно споразумение между неговата кампания и Москва.

The New York Times пише, че ФБР е подозирала връзки на Тръмп с Русия по време на кампанията през 2016 г. Но ФБР са отложили започването на разследване, докато президентът уволни Коми, който отказа да сътрудничи на новоизбрания тогава президент и започна ново разследване за връзки с Русия, което сега се ръководи от Мюлер.

Американският президент Доналд Тръмп многократно определя разследването на Мюлер като "лов на вещици" и го разглежда като петно върху легитимността на неговото президентство.

 

Източник: http://clubz.bg/


86540