Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Фейсбук „прегря“ от ...
Фейсбук „прегря“ от възмущение заради номинацията на Гешев за главен прокурор

Фейсбук „прегря“ от възмущение заради номинацията на Гешев за главен прокурорФейсбук буквално „прегря“ от възмущение заради номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Ето какво написаха известни личности:

 

Проф: Велисла Минеков:

"Изборът на Гешев би било далеч по-страшно събитие от избора на Пеевски за ДАНС....

Възможно ли е гражданската съвест да напусне зимния си сън?"

 

Николай Хаджигенов:

"Мда, какво чакате още, Вазелин?"

 

Любо Кольовски:

"СЕМ безусловно подкрепя кандидатурата на Гешев за поста главен прокурор, тъй е като е фотогеничен и добре се справя с брифингирането и пресконферирането. Има и впечатляващ ланец, което е предимство в надпреварата."

 

Методи Лалов:

"Въпреки че не вярвах, че ще посмеят да направят Гешев главен прокурор, а ще изберат някой, който не е влизал в обществения фокус (както направиха с Георги Чолаков), което е все същото, в тази номинация има дълбока логика. Защото мнозинството от българските граждани многократно показаха, че могат да преглътнат всяко безобразие. Затова държавата не е на гражданите, върховенство на правото у нас няма, имаме фасадна демокрация, а почтените професионалисти не са харесвани от властта."

 

Десислава Иванчева:

"Някой изненадан от тази номинация? Изненадата е само една, всички анализатори вещаеха, че ще има поне още една номинация за главен прокурор, от кумова срама, за пред обществото, че има плурализъм, но Гешев е пpeдлoжeн от цялaтa Πpoĸypopcĸa ĸoлeгия – 11 чoвeĸa зaeднo cъc Coтиp Цaцapoв. Тоталитаризъм на макс, само това мога да добавя. Ако с това признаваме, че в цялата държава няма друг подходящ човек за главен прокурор и Гешев е най-доброто, значи сме стигнали много под дъното."

 

Даниел Божилов:

"След като Гешев преди месец обяви, че кампанията за наследството на Цаци ще е много мръсна и много магистрати ще се купуват явно Шиши е развързал кесията и му е купил 11 броя, че да го прави наследник."

 

 

Източник:https://mobile.frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Кой е Иван Гешев, първият номиниран за главен прокурор?
Надежда всяка тука оставете….Гешев ще е!

Кандидатурата на Гешев показва неовладян страх от бъдещето107316