Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Финансист: Даването ...
Финансист: Даването на пари за строеж на АМ „Хемус” е чист пиар за изборите

Финансист: Даването на пари за строеж на АМ „Хемус” е чист пиар за изборитеДаването на пари за строеж на АМ „Хемус” е чист пиар за изборите. Тези пари не се считат за разход, те ще бъдат осчетоводени през следващите години, заяви в предаването „ЕвроДикоФ” финансистът Любомир Дацов.

„Трикът е следният: пишат ги парите, че са изхарчени и ги превеждат на една сметка”, посочи Дацов.
 
Той допълни, че в този случай и в други такива фискалните правила са спазени. „Направили са така, че далаверата да е законна”, посочи Дацов. 
 
Правителството бе планирало 6 милиарда лева за капиталови разходи през миналата година, заради което се бе образувало излишък от 3 милиарда, който бе изразходван през декември.

В края на годината правителството е направило плащания в размер на почти 6,5 млрд. лв., което е направено с политическа цел.  Именно в края на годината бяха отпуснати 1.349 млн. лева за строежа на АМ „Хемус”, припомня финансистът.

Попитан няма ли кой да направи ревизия на похарчените пари от правителството, Дацов отговори: Сметната палата трябва да завери разходите на бюджета в рамките на текущата година и така се прави ревизия.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

През 2019 г. ще се строят нови пътища за близо 1 млрд. лв.

Убийствено! Драстични разлики в цената на пътищата: 2010 г. – 3 млн.лв. За километър, 2018 – 11 млн.лв! Откъде идват разликите и къде отиват парите!

Златният асфалт >> От 40 000 км пътища 50% са платени
86537