Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Френски вестник: Бор...
Френски вестник: Борис Джонсън посвети месец да убеди съгражданите си, че той е истинският Г-н Брекзит

Френски вестник: Борис Джонсън посвети месец да убеди съгражданите си, че той е истинският Г-н БрекзитБританският премиер Борис Джонсън се опитва да спаси сделката си за Брекзит, след като опасен спор с германския канцлер Ангела Меркел доведе преговорите до ръба на провала, пише в. "Таймс".

Британското издание изтъква, че Джонсън вероятно ще направи последен опит да убеди ирландския премиер Лио Варадкар да предприеме действия във връзка с предложенията на Лондон за въпроса с ирландската граница.

С наближаването на Хелоуин, за когато е планиран Брекзит, се очакваше дните до насрочената дата за излизане на Великобритания от Европейския съюз да бъдат изпълнени със сложности, пише в. "Дейли телеграф". След като вчерашното провокативно изявление на "Даунинг стрийт" номер 10 изглежда сигнализира за края на и без това измъчените преговори с Брюксел, започна искрена размяна на обвинения за този бързо приближаващ се провал на държавността, отбелязва британският всекидневник.

Серия от враждебни изявления от "Даунинг стрийт" през последните 48 часа разбуни духовете в Брюксел, пише в. "Индипендънт". И последните надежди, че предложенията на Борис Джонсън за Брекзит ще получат подкрепата на ЕС изглежда се изпариха след напрегнат телефонен разговор между него и германския канцлер Ангела Меркел, отбелязва британският вестник.

Сделката на Борис Джонсън за Брекзит изглежда обречена с наближаването на крайния срок за излизане на Великобритания от ЕС, пише в. "Гардиън". В Брюксел смятат за неизбежно ново отлагане на Брекзит (вероятно до следващото лято), въпреки че Джонсън продължава да настоява, че ще има Брекзит на 31 октомври със или без сделка.

Борис Джонсън посвети месец септември на това да убеди съгражданите си, че той е истинският "Господин Брекзит" - този, който ще изведе Великобритания от ЕС навреме, на 31 октомври, пише френският вестник "Монд". Перспективата за ново отлагане на Брекзит обаче изглежда съвсем вероятна. В отговор британското правителство стартира брутална кампания за хвърляне на вината върху насрещната страна в преговорния процес за Брекзит. Каква е целта, пита "Монд". Да се избегне ситуация, при която привържениците на Брекзит във Великобритания обвинят Джонсън, че не е изпълнил обещанието си и гласуват за Партията на Брекзита на Найджъл Фараж на следващите парламентарни избори, пише френският всекидневник.

 

 

Източник:https://m.novini.bg/


114277