Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Фурията Манолова се ...
Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!Коментар на Райна Знаменкова

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Господ ли чакаме да слезе, че да ни каже: Ей, софиянци, ще имаме нов кмет! Като че ли се вижда краят на разбитите тротоари, на скъпите ремонти, на буренясалите градинки, на ремонта на ремонтите..., вижда се и краят на обезобразената ни столица, краят на перките–убийци... Няма да има и хаотично и затруднено движение, бизнесът не ще бъде притискан и плашен..., а Боил Банов ще може да краде все по-малко от Ларгото.

Кой ще извърши тези невероятни чудеса ли?! Кой? Тя се задава с бясна скорост – сърцатата фурия Мая Манолова, печелеща все повече доверието и симпатиите на хората. Това е безспорен факт. И очевидно нищо не ще я спре, камо ли скалъпените компромати!

Image result for sign

„Галъп”: Манолова ще спечели балотаж срещу Фандъкова в София


Според „Маркет линкс“ Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова


Че идва промяната го казва не кой да е, а „Галъп интернешънъл“, преди време това го каза и близката на властите „Маркет линкс“. Но да оставим социолозите настрана, ще кажете, те са платени, изследват поръчково. Вижте, чуйте какво говорят хората около вас, от кварталите на София, как я искат, очакват Мая... Някак си се усеща как промяната свисти, носи се във въздуха, не само над София, но и над България...!

Кой чакаме още да потвърди, че Манолова ще е новият кмет на София, как да се мотивираме още така, че на 27 октомври всички да отидем до урните и да дадем 100%–ов шанс за възраждане на столицата ни.

След десет и повече години некадърно и алчно управление, София става от ден на ден все по-недоразвит, все по-непрактичен, натоварващ град. Фандъкова, макар и все още плахо, има намерението да се кандидатира за трети мандат, въпреки многото аргументи да не го прави. Визитната ѝ картичка на досегашните ѝ мандати ще останат прословутите ремонти на центъра – "Графа", площад "Славейков", "Гарибалди"... За десетките други градинки, тротоари и улици въобще да не говорим.

Пълен провал, безкрайна некадърност, потресаващ резултат. Бих казала, не само няма такава държава, но няма и такава столица.

В много по-закътани градчета из България централните улици са нива над столичните, а „перките“ на „Графа“ станаха най-символната емблема за провала на корупционното управление на София. Даже Фандъкова не ги хареса, и преди доста време каза, че ще бъдат махнати. Над 5 месеца обаче си стояха непокътнати..., защото се сваляли трудно. Междувременно се изпопребиха десетки минувачи, докато накрая един бесен гражданин показа нагледно, че се свалят лесно.

 

Е, вместо тях сложиха перила като все едно ограничители на магистрала...?! Още по-грозно, още по-гротескно. Сега и тях ще подменят...

Какво да кажем за ремонтите около НДКбул."Витоша", бул. Дондуков, там и гълъбите се пребиват от надигнатите плочки. По време на ремонтите на Цариградско шосе слизахме от „Младост“ до Центъра за почти 2 часа. Като казах „Младост“, се сетих да не подмина тоталното презастрояване на столицата, особено в този жилищен комплекс, където хората протестират периодично. Митинги имаше и срещу безумното решение на Фандъкова, при наличието на толкова минерална вода, да превърне бившата Централна баня в... музей.

Няма много място за разсъждения. В изследването (а и не само), хората изразяват категорично мнение – 46% смятат, че „София се развива по-скоро лошо или много лошо в последните години“. Като най-големи проблеми на града столичани посочват – инфраструктурата, която е под нивото дори на един слабо развит африкански град, презастрояването, мръсния въздух, проблемите с транспорта, особено през зимата, липсата на паркинги и обществени тоалетни, бездомните животни...

Това е само част от недоволството на хората.

А кой настояваше цената на билета за транспорт да е 1.60 – Данчето.

Кой мълчи за монопола и грабежа на „Топлофикация“ и „Софийска вода – Данчето. Кой не знаеше, че в поверения му град се строи незаконно небостъргач и то не един – пак Данчето...

Да, това Данче, за което ПиАрите на ГЕРБ се надпреварват да прокламират перфидна чистота и некорумпираност!

Да, може и така да е, макар и това да не е толкова сигурно, но съвсем сигурно е, че г-жа Фандъкова благосклонно разреши на всички около нея буквално да крадат..., да мародерстват! Създаде и толерираше досущ като Ахмед Доган обръчите от фирми на приближените до ГЕРБ, които разпарчетосаха и досъсипаха София! И за това иначе Миловидната градоначалничка се сдоби с прозвището "сламената кметица". Отговорността на Фандъкова е още по-голяма дори и от тази на крадящите общинския бюджет!

Да, Йорданка Фандъкова макар и наглед некорумпирана, прикриваше, закриляше, толерираше корупцията из цяла София! И затова е солидарно отговорна!

Или както казват живущите в Перник, но работещи в София – Данче, време ти е за диванче. Защото и София вече иска ПРОМЯНА, а срещу Йорданка Фандъкова се изправя всепомитащата хала Мая, нетърпяща никаква несправедливост, нередности, своеволия.

Тази Мая, която стоя рамо до рамо с майките на децата с увреждания.

Мая, която подкрепи протеста на медицинските сестри и се застъпи за уволнената Мая Илиева.

Мая, която единствена подкрепи нещастните фермери и дребни собственици, които трябваше да избият прасетата си, а държавата им подхвърли жълти стотинки.

Мая, която апелира Борисов да спре търга, с който Министерството на отбраната иска да продаде 20 декара апетитен парцел край Созопол...

Мая, която подкрепя безрезервно протестите среща презастрояването, унищожаването на зелените площи в междублоковите пространства...

Обидно е даже да се прави сравнение между двете претендентки, макар в последно време платените анализатори често да го правят, докато ПР–корифеите на Борисов се чудят какви компромати още да извадят..., кой от кой по неистински, кой от кой по-брутален, кой от кой по-съшит с бели конци.

За дъщерята, за съпруга, за бившия съпруг, за покойните баба и дядо на Мая, ако може...! И всичко това гарнирано със заплахи, хули, натиск... И се нижат измислица след измислица – скалъпени, отдалеко си личат! Не се посвениха, посегнаха и на единственото дете на Мая – дъщеря ѝ Ралица. Гадно. Смърдящо. Долно.

Ясно е: Пред нищо няма да се спрат! Пред нищо свято и мило...!

Но очевидно трябва и да знаят, или поне да предполагат – това още повече ще амбицира, още повече ще вбеси Мая!

Е, видяха, че е чиста и всичко е законно. Затова и заваляха скалъпените компромати. И тепърва герберските умове и щабове ще мислят планове и схеми как да компрометират, да ударят, да уязвят Манолова. Може би ще поискат да си върне несъществуващата партийната книжка (по компроматната схема със Стефан Софиянски)... Пардон, нали помните онзи стар, изтъркан компромат за партийната му книжка...?

В едно обаче е прав Бойко Борисов – „Изборите за София ще бъдат много подли.“ Така ще е, само че вие ги правите да са такива, господин премиер. С грозния си политически ПР, с купуването на гласове, с конвоираната държавна и общинска администрация, гласуваща под строй, с натиска, шантажите върху хората и бизнесите им... С всичко, което е ваш изборен патент, наречен НЕДЕМОКРАТИЧНИ МЕТОДИ И СПОСОБИ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ГЛАСОВЕ!

Затова, браво, господин Борисов, браво ГЕРБ!

Нали знаете, хубавото минава и заминава, то е временно като нашия живот, но бързо след това идва и лошото...

А, както и религията учи – всичко на този свят е преходно. Преходни сме и ние. Преходна е и властта. Вашата най-вече...

Е, да идва 27 октомври...

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

И да лаете – керванът ще си върви... и на Мая, и на Слави

Страх от различното и силното! >> Мая Манолова: Управляващите се опитват да ме сплашат. Не са познали човека...! Ще направя това, което е най-добре за гражданите!

Трябва да прогледнем..., вече има защо!

Задава се промяна >> Галъп“: 48% от софиянци ще гласуват за Манолова, 40% за Фандъкова

На фона на катастрофалните си резултати >> Фандъкова ще анализира “комплекс от фактори“ за да реши ще се кандидатира ли за кмет

Мая Манолова отказа на БСП да бъде кандидат за кмет на София

Мая Манолова най-одобрявана в София, Борисов катастрофира

Мая Манолова ще спечели...! Каквото поиска, и когато поиска..., заедно с гражданите!

Доживяхме да се пръкне истински граждански защитник! Майче, да си жива и здрава!

Младите предприемачи застанаха зад Мая Манолова. Омбудсманът внася в НС Проектозаконът за частния фалит.

Алтернативата е сред нас! Слави Трифонов, Мая Манолова, заедно с гражданите... И НАПРЕД!

И от страх... започнаха да стрелят! Срещу Мая и... Мая, срещу гражданите, срещу свободата!

Страхувайте се и от Мая, и от Слави... има защо!

Ирена Пейкова /Фейсбук пост/

Ирена Пейкова /Фейсбук пост/  

 

Image result for мая манолова и слави трифонов

В предаването гостува омбудсманът Мая Манолова, за да отговаря на въпроси на зрители

 

Хаосът при Фандъкова продължава >> Отново колчета по

Отново колчета по "Графа" вместо сегашните "перки"

 

Image result for Премахват

Премахнаха „водната стена“ на столичния пл. „Гарибалди“


Image result for Инцидентите с

Пореден инцидент покрай ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и пословичните трамвайни ограничители

 111222