Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Г-н Премиер, КОЙ мож...
Г-н Премиер, КОЙ може да поиска и вашата оставка!? (ОБНОВЕНО)

Г-н Премиер, КОЙ може да поиска и вашата оставка!? (ОБНОВЕНО)Манол Николов 

Информационен сайт „Днес“

 

Роднини на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ държат половината къщи за гости в Борино, стана ясно тези дни. Фирмите им са получили над милион лева финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Щеше ли всичко това да е така, ако Карадайъ беше обикновен фирмаджия, а не шеф на ДПС, преди това важен функционер на същата партия, неизменно контролираща през годините Министерството на земеделието и горите, в частност ДФ Земеделие?

Остана ли някой в държавата, на когото да не му се е изяснило защо Румен Порожанов продължава да е министър и кой е зад гърба му? 

Остана ли и грам съмнение у някой кой издава заповедите в правителството на Бойко Борисов?

Има ли нужда да се дават още факти и доказателство за зависимостта на министър-председателя от турската етническа партия? За крепенето на мнозинството в събранието, за подкрепата по важни законопроекти, за превръщането на премиера в заложник...

От квотата на КОЙ остана ли министър, който да не е за оставка? Ангелкова, Горанов, Кралев, антикорупционният шеф Георгиев и неговият заместник Славчев, все уличени в имотни неясноти и въпиюща лакомия.  

И още  един въпрос, който се задава от мнозина, но се задава с неудобство и може би със страх.

КОЙ управлява държавата, и докато ББ е захапал пурата, рита мачле или гордо  и убедително решава международни дела? КОЙ?

Вилнеещите скандали, в които вече месец водещо е името сем. Румен и Веска Порожанови тотално и окончателно компрометираха Борисов в ролята му на принципен ръководител, дискредитираха авторитетът, силата му. 

Прокламираният морал и възвишено чувство за отговорност в ГЕРБ се сведе до оставката на една безобидна Цецка и няколко "дребни риби" - зам.министри. Мръсният пешкир обаче си остава на врата на Бойко, и колкото да е пропит от гадости и зависимости, той няма да го хвърля. Не и сам. Не му дават. Няма и как.

„Яд ме е и ме е срам заради скандалите с имотите. Изход има и това се прави в момента. Всеки, който не е мислил с главата си и попаднал в скандал, ще си понесе най-тежкото наказание и отговорност. Подаването на оставка е половината от работата. Аз мога да гарантирам на българските граждани, че няма да остане ненаказан човек". Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ. Каза го и... забрави какво е казал. Разчитайки както винаги в своите ефектни бомбастики, на моментната и къса памет на хората.

Г-н Премиер, какво правим сега?

За назначенията на Певески и Доган, става въпрос!

За Владислав Горанов, за Красен Кралев, за Николина Ангелкова, Пламен Георгиев, Ангел Славчев...

А със замесеният в куп афери (паспорти, апартаменти, изтребители, охраната на армията...) Кр.Кр. от квотата на ВМРО как ще процедирате ? 

Как ще процедирате с ред министри, шефовете на КПКОНПИ, на всякакви структури, агенции, комисии, все под друго командване, не и ваше - на министър председателя Бойко Борисов. 

Пунта Мара е в безизходица. С вързани ръце. Безгласна буква. Купен, но и самопродал се на Сараите.

Не за първи път тези дни и президентът Румен Радев коментира БЕЗдействията на премиера Борисов. Отправи към него тежки, но аргументирани обвинения за управлението и състоянието на държавата, като директно посочи, че натрупаните тежки проблеми и развихрянето на корупцията са следствие от безконтролния стил на управление на министър-председателя. Радев поиска и онова, което иска цяла България - съд, затвор и конфискация на имуществото на всички замесени в афери на най-високо държавно ниво. Поиска и разкриването на офшорните сметки и тайни влогове на политици в чужбина!

Безпощадно прав е Румен Радев. И заслужава адмирации.

Бойко Борисов няма контрол нито над държавата, нито над правителството, нито над министрите, нито над коалиционните си партньори, нито над институциите, нито над Цветан Цветанов, нито над ГЕРБ...

Какво остава? Просто малко да изчакаме. За рокадите, за уволненията и оставките, за сигналите, разследванията, декларациите, далаверите, справедливостта! И всичко ще си дойде по местата.

Иначе болезнено ясно е:

КОЙ решава всичко? 

КОЙ може да поиска и оставката на Бойко!? КОЙ може всичко...

Но... всичко е въпрос на време.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Недосегаемият Порожанов! Не за първи път искат оставката му! Но кой ли го пази? КОЙ...!?

Патология на лакомията: Порожанов от квотата на КОЙ

ВИЖТЕ ТУК ПОСЛЕДНИТЕ РАЗКРИТИЯ ПО АПАРТАМЕНТГЕЙТ, СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ) >>>

ВИЖТЕ ТУК >> Министрите на Бойко: Алчни и с имотна стръв като акулите... от филма „Челюсти“ >>

 

 Премиерът Бойко Борисов в "Панорама" ВИДЕО >> Бойко Борисов: Всеки ще понесе своята отговорност 

 

Image result for public speaking

Image result for бойко борисов цветан цветанов

Image result for борисов


99275