Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гадове и лош човешки...
Гадове и лош човешки материал посягат към главата на Краля–Слънце

Гадове и лош човешки материал посягат към главата на Краля–СлънцеКоментар на Елизабет Милкова – студентка СУ „Климент Охридски”, доброволец от националния референдум за промяна в България 

Човешката глупост нищо не може да я компенсира! Думите са на Бойко Борисов и сякаш говори за себе си.

А кой е ТОЙ? Той е министър председател на България с цели три мандата, и ако не беше ТОЙ милата ни Родина доникъде нямаше да я докара.

И деня за самохвалби Той си избира сам. Отрано сутрин целокупният ни народ е заливан с анонси за поредно велико събитие, сакън някой да не изпусне да чуе мъдростите на човека „прочел“ толкова много книги…, в края на краищата се оказа само една – „Винету“.

Десетина години ТОЙ ни показва и обяснява колко е смел, безкомпромисен и ерудиран по всички въпроси, даже и по международните вече. Там си е „безпорен капацитет”. Съвсем закономерно и всички му казваме вече - Кралят-Слънце. Е, как не!

 „Аз съм сигурен, в това, което върша, имам самочувствие, като се гледам в огледалото, харесвам се такъв какъвто съм и това е по причина, че вършим всичко правилно, ГЕРБ показват голям подем и добри резултати и се гордея с тях“! – думи на Краля-Слънце, разбира се.

Как се забърсва с парцала видяхме нагледно на брифингите на Борисов за скандала с ЧЕЗ. Опрян до стената, очевидно гузен, премиерът влезе в отиграната и специфична негова роля – на възмутен, загрижен и същевременно нападателен.

Тия „гадове“ с „ювелирна акция“ искат да му събарят правителството. Не ги е срам.

Обществото чака реакцията на държавата по скандала ЧЕЗ, но тя се вижда е слаба. А е слаба, неубедителна, дори никаква, защото целукупната ни власт и политиците са част от всеобщата смрад. Те са неин продукт.

За по-малко от месец България се разтресе от три огромни скандала, на които управляващите не реагират адекватно - Истанбулската конвенция, конфликтът в Здравната каса и сделката с ЧЕЗ. И черешката в некадърното и вече вредно управление на ГЕРБ е очевидно неадекватно поведение на лидера ѝ.

Казано е! Дела трябват, не думи. И Борисов е образец на това твърдение. Слаб в делата и много, много силен в думите. Толкова силен и самоубеден , че чак не съзнава, че те, неговите думи в по-голямата си част са лъжа. А вече кой ли му и вярва?! Кой?

По време на неговия първи мандат "Най-големият проблем на България беше лошият човешки материал". По време на следващите си управления Борисов направи всичко възможно, за да докаже, че е бил прав, назначавайки все кадри, които безрезервно го слушаха, но творяха гаф след гаф, скандал след скандал.

Управлението му генерира в пъти  повече скандали, отколкото истински реформи. Некомпетентност, липса на координация между институциите, пренебрегване на общуването с обществеността, скрити и подмолни действия в полза на олигархията и във вреда на народа, корупция на всички нива…! В същото време зависимите и платени медии непрекъснато преекспонират ролята на Борисов като всевластен, всесилен и вожд, който винаги е прав! И от когото зависи всичко в България!

И през трите му мандата скандалите следват един след друг: нерегламентирано подслушване, драми в ДФ "Земеделие", калинки, окепазяването на проектите "Белене" и "Южен поток", Кумгейт, Суджукгейт, НДК-гейт, скандалът с оградата по границата, втория лифт в Банско и още още…

В колкото по-голям скандал е Борисов, толкова повече хъс и демагогия вкарва той, за да ни баламосва.

През 2013-та хората не издържаха формулата ГЕРБ = монополи, и поне се опитаха да теглят шута на Самодържеца. Но като стар балкански тарикат Борисов предвидливо и със сълзи на очи избяга преди вятъра и под претекст пролята кръв на Орлов мост се оттегли. Подаде оставка, бягайки преди вятъра и народното възмездие.

И най-големият лаик знае, че за да се развива една икономика са нужни ток, газ и бензин на достъпни цени, които да тласнат промишлеността и селското стопанство напред. Но банкянският „мислител“ е с други мисли. Той иска да види сметката на „гадовете“, дето не виждат, че България е потънала в цветя, рози и всеобщо благоденствие.

Сега май вече ние трябва да обърнем ситуацията, да я вземем в свои ръце и веднъж завинаги да изхвърлим от властта „гадовете“.

Защото какво още трябва да се случи и какъв още скандал трябва да се разгори, за да разберем, че е наистина време за промяна!

То вече дойде!

 

Вижте и други материали по темата:

Борисов Нагло: Наричат ме Краля-Слънце, защото съм такъв!

Нагъл цирк!* >> Някой иска да повтори февруарските събития от 2013-а, но сега няма да подам оставка!

 

 

 


54519