Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Геноцид! А докога?!?...
Геноцид! А докога?!? (ОБНОВЕН)

Геноцид! А докога?!? (ОБНОВЕН)Позиция на д-р Благовеста Измерлиева - доброволец от референдума за промяна на политическата система - гр. Монтана, експерт социални грижи за възрастни хора

 

Геноцид! Това е думата, която събира в себе си всички измерения на апокалиптичната ни  реалност.

Реалност, в която сме подложени на беззаконие, кражби, непосилна бедност и пълзяща диктатура.

Реалност , в която сме първи по корупция и последни по доходи.

Реалност, в която ни управлява самозабравила се и обединена политическа шайка, която ежедневно погубва и последните надежди за съществуването ни!

Да, приятели, вече си говорим за съществуване, не за бъдеще! Говорим си за оцеляване, за преживяване!

В този ъгъл са поставени огромен процент от нас, които живеем по бръснача на бедността. За други от нас нишката на живота отдавна е прерязана от този бръснач и дните им преминават в търсене на късче хляб и топлина, за да оцелеят! Да прекарат поне още един ден в агонизиращата действителност, която им „подари” политическата върхушка.

Същата тази върхушка, която отдавна реши, че няма нужда от своя народ и преднамерено доуби крайно бедните и бедстващи българи. Тежко им от тук нататък и на тези на територията на „европейска“ София. Там деребействащата шайка реши да прочисти бездомните и бедни хора така, както се чистят отпадъци…

На пасмината, взимаща решенията за управлението на столицата и хрумна „идеята“, че ще реши проблемът с убийственото замърсяване в града като остави нуждаещите се да умрат от глад. Не, това не е грозна художествена измислица! Това е уродливата ни реалност!

Image result for пенсионери ровят в кофите за боклук 

От Столична община въведоха глоба за ровене по кофите!?!

Като част от мерките за справяне с мръсния въздух в града, общинските служители започнаха масирана акция с „идеята“ да се ограничи горенето на битови отпадъци. Започнаха проверки и по т.нар. Виетнамски общежития, по складове и какви ли не други бараки. Пълен, пошъл цирк. Вместо действени и реални мерки за защита на хората от отровата! В тази героична мисия инспекторите не пощадиха дори хората, които ровят в кофите за късче хляб. Цинизъм. 

Вчера този ГЕНОЦИД ни бе прожектиран и в централната емисия на една от слугинските медии. Без капка свян в няколко минутен репортаж ни бе обяснено за предстоящите мерки и между другото във фокуса на обектива попадна един изстрадал човечец - някогашен шофьор в „Бърза помощ”, който телевизионният екип заварва да събира храна…..

Той, приятели, не получи съжаление, не бе направен опит да му се помогне… Той получи акт!?! Акт за това, че е крайно беден, че не свързва двата края, че е на прага на гибелта. Акт, защото е потърсил късче хляб в кофите. Акт, защото за властта той е ненужен отпадък! Срамно.

И, о, почакайте, научихме от репортажа, че наредбата важела за всички и тя не правела разлика кой какво вади от кофите. Очевидно и инспекторите не правят разлика, нищо, че за пред камерите обясниха, че им било неловко. Тяхната работа била да съблюдават спазването на правилата.

Правила ли, неловко ли?

В каква държава живеем? Какви правила изискват тази гавра с изпадналия в нужда човек? Защо се подиграха с него? Защо го направиха в ефир?

Защо никой не си зададе поне един път въпроса „ЗАЩО“…!?

Това безропотно полагане от медии и власт на главата на дръвника на какво ви прилича, приятели? Какво означава това сляпо следване на безумни „правила“ без мисъл за най-ценното – човешкия живот? Не ви ли прилича всичко това на диктатура?

Не ви ли прилича всичко това на ново робство?

Нещо тотално е сбъркано в нашата  реалност, живот и битност, в която се намираме и не вярвам, че който и да било от вас, видял този репортаж, не е останал със свито сърце и с горчилка в устата? Едва ли, който и да е от вас е подминал случката без да се разгневи, без да иска да изкрещи?

Време е да извикаме, приятели! Но не от безпомощност… Да извикаме решително за промяна и да я извоюваме, защото виждаме - подложени сме на ГЕНОЦИД!

Убиват ни!

За деребействащата политическа шайка ние очевидно отдавна сме приемани като ненужен отпадък, който за шайката има функция само около избори!

Е, време е да счупим кривото им огледало и да се обединим в името на собствения си живот и достойнство! Да се обединим около битката за промяна и референдума, заедно със Слави Трифонов. И всички заедно ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА!

ДНЕС и сега!

 

Вижте и други материали по темата:

Управленска шизофрения!* >> Фандъкова глобява клошарите - замърсявали въздуха

Битката на Слави е за нашата България! За нас!

„Ах, Българийо, Българийо! Защо си толкова заспала?”

ДНЕС в десет изречения: Сложете край на трансексуалните лифтове

Страхувайте се от Слави...!

Кулезич: Върхушката третира Слави като терорист. Срам!

Писна ми да живея в два паралелни свята

Слави започва събеседванията с хората, които да изградят бъдещето на България

ДНЕС в десет изречения: Не ни убивайте!

Подложени сме на съвременен холокост: Умишлено изтребление и прогонване на българския народ от земите му

Освен по мизерия, нещастие, корупция, смъртност и ниска раждаемост, България е на първо място в Европа и по жертви на пътя

ЕС: Всеки трети българин живее в мизерия

Пак честитка! Журнал дьо Диманш: България е на мафията, една малка Русия

Бедните в България – все по-бедни, богатите – по-богати, а държавата нехае

ПЕЧАЛНИТЕ КЛАСАЦИИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

 

 


50220