Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Геноцидът на Борисов...
Геноцидът на Борисов върви към успешен край

Геноцидът на Борисов върви към успешен крайПозиция на Христофор Теофилов – специалист демографска политика, гр. Русе

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие) 

 

България изчезва. Бавно и сигурно. Топим се с 50 000 души на година! Вече населението на страната е под 7 млн. души. Според методи за прогнози на ЕС, ако така върви раждаемостта и не се вземат мерки към 2030-та българите ще са 6.5 млн, а през 2050-а – 5,7 млн. души.

Демографската криза се превърна в Демографска катастрофа! Трета национална катастрофа!

КОЙ е виновен България да е на първо място по смъртност и на последно по раждаемост в ЕС?

КОЙ ако не всичките господа управници през последните три десетилетия!

КОЙ ако не в най-висока степен трите кабинета на Борисов и техните съотборници по линия крадене, некадърност и корупция – БСП. Геноцидът на Борисов към собствения му народ по всичко личи, ще бъде доведен до успешен край.

Българските мозъци ще изтичат навън все по-бързо, нацията ще застарява все повече, в страната ще навлизат пришълци от Третия свят, градовете и селата ни ще се профанизират. Това не е сценарий за филм, това е бъдещето.

Но режисьорите-политици на филма „Изчезващата България“ са ангажирани с  други филми - „Спасяване на Европа от мигрантите“, „Блясъкът на едно Европредседателство“, „Да сприятелим ЕС и Турция“, „Да си купим ЧЕЗ чрез Гинка“, "Да допродадем и доразграбим всичко неразграбено и непродадено в България“ и т.н. Не разбирам защо ООН петни по този начин "стабилната и просперираща България" като изнася нелицеприятни данни. Нима не живеем на три морета?

Според външните наблюдатели само след няколко десетилетия – през 2100 г. – населението на Отечеството ни ще наброява 3,85 млн. души. От тях само около 0.3 млн. ще са етнически българи, другите ще са цигани (3 млн.) и турци (0,5 млн.).

Къде са българите?

Не се раждат! Умират! Самоубиват се! Бягат в чужбина!

От хубаво ли?

Тотален е провалът на партиите и в частност на ГЕРБ в икономическо, социално, здравно и образователно отношение. Тотален провал  в решаване на основния проблем за България – демографската криза.

В резултат на битката на Краля Слънце за "повишаване" качеството на живот, България успешно се нареди по смъртност до държави като Чад, Гвинея-Бисау, Афганистан.

Браво, Борисов! Браво, Нинова ! Браво, Симеонов и Каракачанов...! Браво на всички!

Иначе ГЕРБ "изпълнява" стриктно националната си програма за борба с демографската криза.

Както навсякъде и във всичко и тук, Борисов е мъдър, прозорлив и далновиден партиен и държавен ръководител. И той, Бойко заръча да се ражда повече. И ето Цветан Цветанов си има трето момиче, бившата земеделска министърка Деси Танева, също взе присърце заръката на Главния, депутатки от ГЕРБ се юрнаха да стават майки, воглаве с бившата социалната министърка Зорница Русинова, даже и служителки от Столична община дадоха своя принос... Въобще настъпи ударен и повсеместен дневен и нощен труд за разрешаване на демографския проблем ! Та нали Борисов осигурил солидни придобивки, добри битови условия, отлични здравни грижи, ясли и детски градини, достатъчно финанси и привилегии, здравословна храна и почивка... Всичко си има властта..., как да не ражда тогава?!

А за обикновения човек НЯМА. Няма и да има, ние сме  свършване!

Ето вижте:

< България е страната с най-висока смъртност в ЕС, показват последните данни, публикувани от Евростат. Класацията е на база данните за смъртните случаи в държавите от съюза през 2015 г. 1660 са смъртните случаи на 100 хил. население в България.

< 2017 г. е поставила печален рекорд по ниска раждаемост, показват данните от регистъра на ражданията на здравното министерство. Едва 56 436 бебета са били родени в страната през миналата година. Те са с 4578 по-малко спрямо 2016 г. и със 7564 спрямо кризисната 1997 г.

< Всеки ден в България се правят най-малко осем опита за самоубийство. Всеки десети от тях е успешен. Това сочи статистиката на Националния център по обществено здраве и анализи.

< Застрашително нараства броя на обезлюдените населени места в страната. По данни на НСИ от края на миналата година, от всички 5000 села в България 571 са без население или с едноцифрен брой жители.

< В момента имаме над 3 млн. българи, които живеят зад границите на България. По данни за 2016-та са страната са напуснали близо 30 000 души.

< Близо половината от хората в България са изложени на риск от бедност или социално изключване.

Каква е една държава се съди по нейните деца.

Почти половината деца в България живеят в риск от бедност. Смъртността сред децата до 1-годишна възраст продължава да бъде много висока – 7.6 на 1000, 25% от подрастващите са с различна степен на анемия. Всяко пето дете на възраст между 3 и 6 години не посещава детска градина.

Това е нашето бъдеще! Недохранени, живеещи в лишения и в лоши битови условия хиляди деца. Бъдещето на България е да няма бъдеще!

Защото умовете на управляващите са на ЗАПАД, на ЗАПАД са и децата им!

А тук е България – пуста, белокоса, безнадеждна, безперспективна...

На четвърто място в света сме по население над 60 години от общия брой население, според данни на ООН, 26,1 на сто от гражданите са над 60-годишна възраст. Средната продължителност на живота е 74.4 години. Сещате се и в дъното на тази класация сме в ЕС!

И за възрастните ГЕРБ "прави всичко по силите си", за да си отидат те по-скоро от този свят! Оставени на естествения подбор са  612 437 пенсионери, които живеят с минимална пенсия от 200 лв. Което си е  пар ексаланс ГЕНОЦИД!

И след всичко казано дотук става повече от ясно как "бори" кабинетът Борисов ужасяващата демографска криза?

-              С лозунга „Правете деца“

-              С увеличаване на минималната заплата на 510 лв.

-              С поощряване на семейства, които имат три деца

-              Със създаване на нови работни места

-              С кампания за връщане в училище на децата на емигриралите българи.

Дали ще дадат резултат тези временни и набързо нахвърляни мерки? До сега не са дали, няма и дадат. Кабинетът също го знае! Обаче, тук идва и "добрата" новина! Кабинетът има вариант, ако мерките му не работят: Ще си внесем  чужденци! И Европа ще ни помогне с охота.

През 2013 г. в Брюксел е проведена особена конференция. На нея кратък доклад изнася комисарят по регионалната политика Йоханес Хан. Заглавието на доклада е кратко като команда за залп на екзекуторски взвод: "България след българите".

Накратко в този доклад се казва, че след 40 години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ и този процес е необратим и не може да се спре.

Този процес по всичко изглежда няма да бъде спрян от управляващите.

Политика на ГЕРБ безусловно гарантира и успеха на идеята на Йоханес Хан.

Вицепремиерът-квазипатриот Валери Симеонов - съден за ксенофобия, отговаря за демографията в кабинета Борисов-3. Ярък цинизъм! В момента той изготвя национална стратегия за справяне с демографския проблем. И той, вицето на Борисов ще бъде ЗВЯРЪТ в „джунглата“ на демографската криза. И ще я пребори, така обещава! И си вярва! Вие вярвате ли му?!?

Аз отдавна не вярвам нито на Валери, нито на Бойко, нито на Корнелия, нито на Красимир или на когото щете там от бившите и настоящи политически медузи. Не вярвам и с право, защото за толкова години се убедих, че всички политици  лъжат, демагогстват и ни редят само празни приказки и програми!   

Не им вярвам, защото превърнаха България в развалина, в името само и единствено на собственото си благополучие и богатеене.

Не им вярвам на всичките политици, защото в края на краищата от техните действия и брутална безхаберност милиони българи са прокудени далеко от родните предели! В чужди държави, по чужди домове! И продължават да бягат!

НЕ ИМ ВЯРВАМ!

И защото не им вярвам и излъгаха всички нас, мисля да си ходят вкупом вече! И времето затова дойде! Аз не искам повече да живея с лъжа и сред управници-лъжци!

 

Вижте и други материали по темата:

Мрачен връх! България с най-висока смъртност в ЕС

В ГЕРБ борят демографската криза, Русинова и Майдел чакат бебета

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧЕТЕНЕ ! Йоханес Хан : Ще ви го кажа директно – до четиридесет години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ, и този процес е необратим. Ние не можем да го спрем

Дебатите в НС за демографската криза – „джунгла“, „ярък цинизъм“ и искане за оставка

 

 

 


56853