Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ „припознават“ р...
ГЕРБ „припознават“ референдума, водят битка за оцеляване!

ГЕРБ „припознават“ референдума, водят битка за оцеляване!Коментар на "ДНЕС"

 

Години наред Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ тръбят, че са най-силната политическа партия в България. Те печелят президентските, парламентарните, местните избори. Ако се заровим по-дълбоко в историята обаче, ще видим, че ГЕРБ е по-скоро партия-паразит на група криминални играчи, които се домогват до властта чрез куп машинации, манипулации и фалшификации на изборите.

Още преди 4 години народът ясно показа червения картон на Борисов и компания. Те бяха изхвърлени от властта, за да дойдат отново, не без помощта на четвъртото колело - реформатори и патриоти. Президентът Плевнелиев бе издигнат в последния момент и спечели чисто мажоритарен вот, а победата на местните избори бяха по-скоро плод на купища подменени бюлетини, протоколи и предварително подготвени чували.

Днес ГЕРБ се опитват да се прикачат към референдума на Слави Трифонов и Инициативния комитет, подкрепен от 3,5 млн. българи, въпреки че нямат нищо общо с него. Те са наясно, че народът не ги иска и в народното допитване виждат своя спасителен пояс. Приемайки въпросите, твърдейки че ги подкрепят, от ГЕРБ се опитват да разколебаят поддръжниците на референдума, да размият ситуацията и да спечелят отново народната любов. Като политически кърлежи Борисов и приближените му се впиват в новите идеи, за да се захранят с поредната порция така желана власт. Този път обаче няма да се получи. Слави Трифонов, Инициативният комитет и 3.5 млн. българи нямат нужда от ГЕРБ. Те не желаят техните лъжливи обещания. От всяка дума на Борисов личи, че не вярва в референдума, но би го подкрепил, защото ще спечели. Достатъчно българите бяха лъгани от подобни продажни политици. Или както казва Слави „Късно е либе за китка“.

 

Виж и статиите по темата:

Омбудсманът Мая Манолова внася законопроект за 100% мажоритарни избори в два тура

ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!

Ето как бихме избирали мажоритарните депутати (ВЕРСИЯ ОМБУДСМАН)

 


19198