Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ И БСП СЕ ПРИСЛА...
ГЕРБ И БСП СЕ ПРИСЛАМЧИХА КЪМ РЕФЕРЕНДУМА... КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА!

ГЕРБ И БСП СЕ ПРИСЛАМЧИХА КЪМ РЕФЕРЕНДУМА... КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА!Коментар на "ДНЕС"

 

България иска пълна промяна, вие не сте част от нея!

След грандиозната загуба на Цецка Цачева на президентските избори и подадената оставка, ГЕРБ се опитва да събере остатъците от своите избиратели. Партията на Бойко Борисов се срина като кула от карти. Крахът й беше неизбежен като се има предвид клокочещото недоволство сред народа, което изригна на тези президентски избори. Нито приказките за магистрали, нито санирането, нито "добрата" външна политика можеха да замажат очите на обеднелия, озверял народ, който ежедневно събира последните си стотинки, за да търка оранжеви билетчета с надежда да спечели, а вечер заключва вратата с молитва някой апаш да не влезе през нощта. ГЕРБ получиха своя урок по изключително болезнен начин и партията им едва ли ще успее да се съвземе. Тяхното време изтече така както се случи с всички десни досега.  

БСП от своя страна изпаднаха в опиянение след като картата на България почервеня и от партийната централа решиха, че вотът за ген. Радев е вот за левицата. Съвсем скоро ще стане ясно, че хората изобщо не искат старите муцуни, които изпълзяха от нафталина. Нито Корнелия Нинова, нито Стефан Данаилов могат да се надяват на възход на БСП. Да, светът се обръща към старите, забравени ценности на социализма, но не и във формата, която ние познаваме. Никой не иска да го управляват старите комунисти, прекръстени на социалисти, а в БСП такива има много. 

Като единствен изход и за леви, и за десни сега идва референдумът. Изведнъж и двете партии решиха да го подкрепят в Народното събрание. От ГЕРБ дори внесоха в парламента своята версия на въпросите на "Шоуто на Слави" още на първия работен ден след изборите. Пълно лицемерие като се има предвид, че преди 6 ноември партията на Борисов яростно отричаше народното допитване. Още повече именно те станаха причина Конституционният съд, политически подвластен на управляващата клика, да отреже три от изключително важните въпроса. Борисов и компания отказваха категорично да коментират референдума. Сега изведнъж те обърнаха палачинката и заговориха за референдума като за изключително важен въпрос. По този популистки начин те се опитват да привлекат вниманието на част от гласувалите на националното допитване. Същият ход прилагат и БСП. Любопитно защо двете най-големи партии не го направиха преди 6 ноември, преди 3.5 млн. българи да дадат своя глас за референдума. Може би не очакваха този резултат. Сега и ГЕРБ, и БСП разбират, че имат нужда от хората, подкрепили референдума. Тези хора обаче не застават зад нито една политическа партия. Те застават зад идеята за промяна - пълна и категорична. Те искат възмездие за времето, през което са били лъгани.

КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА!

 

Виж и статиите по темата:

Борисов подаде оставката на правителството

Румен Радев печели балотажа с над 20 процентни пункта пред Цецка Цачева

Политическата карта на България почервеня напълно

ГЕРБ бързат с въпросите от референдума на Слави

Конституционният съд „изтри” три от въпросите в референдума на Слави Трифонов

Слави Трифонов ще обжалва резултатите от референдума

ЦИК: Референдумът не е задължителен, 12 000 гласа не стигат


19019