Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ и ДПС - неприли...
ГЕРБ и ДПС - неприлично заедно!... Отдавна (ОБНОВЕНО)

ГЕРБ и ДПС - неприлично заедно!... Отдавна (ОБНОВЕНО)Коментар на Райна Градинарска 

 

Кой управлява в държавата?

Изобщо няма нужда да поглеждаме зад кулисите. Главните герои са на сцената. В светлината на прожектора. Без да се крият и да се притесняват. Неприлично близки!

Кой е подкрепял Бойко Борисов и правителствата му в трудните моменти? Кой е в негласна, а вече в гласна, публична коалиция с ГЕРБ?

А кой сега прокарва „услужливите и спасителни“ промени в Изборния закон?

Защо депутатите от ГЕРБ гласуваха предложения на колегите им от ДПС, с които на практика се обезсмисля преференцията при избор на евродепутати, депутати и общински съветници?

ГЕРБ и ДПС – заедно! Отново! Просто "патриотите" са един придатък, една обвивка...

Тези, които се чудят как стават тези работи – да гледат!

Отказът да се спази законът и да се избере нов състав на ЦИК, отказът да се ревизират избирателните списъци, отказът да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, тоталната отмяна според този закон на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията в комисиите да се вземат с обикновено мнозинство. Това е новото "завоевание" на симбиозата ГЕРБ-ДПС!

За топлата, тайна връзка между ДПС и ГЕРБ се говори много отдавна и в повечето случаи си е самата истина. То времето го показва. Последните месеци – хептен.

Бойко Борисов управлява вече три мандата и то не без благословията в сянка на Ахмед Доган. Остана ли нотка на съмнение, че ГЕРБ щяха да се задържат толкова дълго време на власт, ако депесарите не ги бяха подпирали къде отпред, къде отзад. И кой всъщност командва държавата - Доган или Борисов? 

На предизборната конференция на ГЕРБ в началото на февруари Бойко чистосърдечно си призна, кой е основният му съюзник и крепител на конструкцията. Да, да ДПС е!

През лятото на 2017 г. парламентът прие законопроекта на Делян Пеевски за медиите, именно с подкрепата на турската партия. Същото се случи и когато ГЕРБ и ДПС се сдушиха и гласуваха "За" новия антикорупционен закон. Същото беше и с квотите във ВСС Съвсем скоро беше и времето, когато хората на Борисов се надпреварваха да възхваляват новогодишното слово на Ахмет Доган? Резултат – ДПС подкрепи сделката за Ф-16.

Ти на мен, аз – на теб! И явно има защо… и в името на какво! Политическото ни блато тотално се вмириса. Време е да до кажем, че държавата си е наша! И позорните партийни съглашателства трябва да спрат. Грозният театър – също. Губещият сме само ние - народът!

         

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Фалстарт на пленарното заседание! ДПС спаси кворума по настояване на Цветанов

Изборен кодекс в услуга на статуквото, на платената социология и журналистика... Идва този... (ОБНОВЕНО)

Доган и ханъмата му Борисов са на масата. Гражданите сме в менюто

Огнян Минчев: ГЕРБ управлява задкулисно с турската партия


89845