Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / ГЕРБ и многоръкия Ши...
ГЕРБ и многоръкия Шива

ГЕРБ и многоръкия Шива



Коментар на Десислава Любенова

Правителството Борисов 3 диша самостоятелно вече десетина дни, но за това време остави след себе си само ред шумни скандали и усещане за договорки и задкулисие. Министърът-чудо Емил Караниколов, завършил право едва на 21 г. Министър Караниколов чудо в Правото - завършил на 21 г. , зам-министърът за 1 ден - Стоил Апостолов, беше уволнен заради далавери, Абсурдите на кабинета Борисов 3 >> Борисов освободи назначен преди ден зам.-министър на здравеопазването, зам.министър „патриот“, вдигнал ръка като нацист... Това са гафовете само на повърхността.

Въпреки че години наред са властта по всичко личи, че от ГЕРБ вече са ударили през просото. Осъзнават, че това е лебедовата им песен преди да потънат в спиралата на пълната гибел.

Основна грешка на Борисов и компания бе подценяването на референдума и волята на 3,5 млн. българи. Близо година и половина герберите вървят по тънък лед, който всеки момент ще се счупи под краката им. Управленците са уверени, че могат да играят ролята на многоръкия Шива  Обречена популистка демагогия: Гербаджийско-патрЕотските калинки налазиха администрацията  и да жонглират с няколко топки едновременно без да изпуснат нито една. Уви, народът вече не се връзва на лъжите, измамите и демагогията им.

ТУКА ИМА, ТУКА НЯМА, МИЛИ "ПАТРИОТИ". В предизборната си кампания кандидати на ГЕРБ на няколко пъти заявиха, че парламентарната им група ще подкрепи референдума и ще направи всичко възможно, за да може 44-то Народно събрание да го приеме и след това да се саморазпусне. Това потвърди дори лидерът Бойко Борисов. Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи Референдума ; Бойко, ти обеща! Време е за референдума... Няма място за умуване! Изпълнете волята на хората!  Решенията от националното допитване залегнаха изцяло в програмата на десните. За жалост Патриотичният фронт бе на коренно противоположно мнение и Симеонов, Сидеров и Каракачанов се обявиха против желанието на народа. Окончателно лъсна предизборната измама на ГЕРБ! Подиграха се и се изгавриха с 3 млн. българи! > Какво ни готви новата власт: 1500 средна заплата, но без мажоритарна система; Две добри и една лоша новина за българите.  След 26 март, когато се оказа, че ГЕРБ няма да могат да формират сами правителство, дойде ред на преговорите за коалиционни партньори. Борисов потърси и направи патриотите свои удобни патерици, но въпросът за референдума, който му помогна да прибере хиляди гласове, така и не беше поставен на дневен ред. Нещо повече видни функционери на ГЕРБ се изказаха, че въпреки желанието на партията да претвори волята на хората в закон, то най-вероятно коалиционните им партньори няма да им позволят. Колко удобно. "Ние искаме, но нямаме мнозинство" - това е мантрата на ГЕРБ. В 43-ия парламент те се оправдаваха, че не им стига времето, какво ли ще се случи в бъдеще? Може би ще обвинят НАТО или ЕС, че са против мажоритарния вот. Днес всякакви политоЛОЗИ и социоЛОЗИ се надпреварват да внушават, че мажоритарен вот в два тура има само в Еквадор и Борудни... Валери Симеонов: Мажоритарни избори има само в недоразвитите държави ; Проф. Константинов: Избирателната система на Славчо-Тошко се среща само в Таджикистан;  Само в Джибути имало 100% мажоритарна система. ЕДНАТА топка вече се изтърколи от ръката на Шива...

ЗАКОН МИ ДАЙ И ПОВЕЧЕ НЕ МЕ МЪЧИ. Тези дни стана ясно, че законопроектът на ГЕРБ за мажоритарната система и намаляването на субсидията има няколко подводни камъка, които го правят противоконституционен. Червен удар срещу надеждите на хората >> Филип Попов: Законопроектът на ГЕРБ за мажоритарния вот е популизъм и демагогия ; Лъжа или демагогия: Мажоритарен вот искат ГЕРБ веднага.  От една страна текстът няма оценка на въздействието БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II), от друга - не е уточнено по какъв начин ще бъдат заменяни депутатите, които са избирани за министри в следващото Народно събрание. Вторият проблем е изключително сериозен, тъй като ако законът се приеме, както е в момента, депутатите могат да са по-малко от 240. Промените на ГЕРБ  предвиждат, ако мажоритарно избран народен представител стане министър, да не се провеждат частични избори и никой да не заема мястото му в парламента. Според юристите на ГЕРБ нямало никакъв проблем мандатите в НС да останат непълни. В чл. 63 на Конституцията обаче е записано, че Народното събрание се състои от 240 депутати. По този начин столовете в НС ще остана празни, а идеята е напълно противоконституционна, тъй като това би довела до промяна на кворума и мнозинството.

Тези два казуса можеха да се изгладят с помощта на юристи, но от партията на Борисов явно не желаят да си направят труда да го направят. Така референдумът "съвсем законно" ще бъде спънат при това въпреки огромното "желание" на ГЕРБ. Категорично ясно е вече, че внесеният законопроект е просто хвърляне на прах в очите на хората и симулиране на дейност. И ВТОРАТА герберска топка на Шива се изтърколи на земята.

АЗ СЪМ ТВОЯТ ВОЖД И СПАСИТЕЛ. Борисов отдавна има мания за величие и всички знаем, че от години той вижда себе си като единствената и незаменима фигура, която може да управлява България в следващите десетилетия – както в изпълнителната, така и в законодателната, а защо не и в общинската власт. Борисов е добър стратег и е наясно, че за да продължи царуването му, трябва да даде на народа това, за което копнее. През последните месеци ГЕРБ играят хитра, подмолна и грозна игра като в общественото пространство тиражират мнението, че твърдо застават зад референдума и симулират приятелски чувства към инициатора Слави Трифонов, а същевременно правят всичко възможно да го осакатят, спънат и унищожат. В рамките на 6 месеца десницата внесе свои законопроекти, които обаче не отговарят на законовата рамка. Герберите бързо забравиха, че само преди година именно те саботираха националното допитване като притискаха хората Подпечатано от ГЕРБ или защо партията на Бойко уж подкрепя референдума  още по време на подписката, инициираща Референдума, накараха президента Плевнелиев да сезира продажния Конституционен съд,  Противонародността на най-безличния и смешен български президент: И Росен Плевнелиев е против 100% мажоритарна система ;   Със задкулисни игри и далавери политиците застанаха срещу народа, а Плевнелиев се подигра!   ; Президентът Плевнелиев – кандидат за титлата Приятел на истината – номер 1   ; Юристи заявиха, че питането до КС от президента цели да се отнеме думата на избирателите;   Тошко Йоданов за сезирането на Конституционния съд за три от въпросите за референдума  ПЛЕВНЕЛИЕВ Е МАША НА ПРЕСТЪПНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСАПрезидентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд с искане да се произнесе дали три от въпросите в решението на Народното събрание от 12 май 2016 г. за произвеждане на национален референдум съответстват на Конституцията , който да премахне трите въпроса, както и осигуриха закупуването на по-малко пликове, отколкото са бюлетините за изборния ден Къде изчезнаха пликовете за референдума? Колко бюлетини са били напечатани и колко плика са закупени? "ДНЕС" внесе искане до МС по закона за достъп до обществена информация .  Подлостта и масираната кампания на ГЕРБ даде ефект и немалко хора повярваха на тази лъжа и останаха разочаровани от каузата за пълна и всеобхватна промяна, която символизираше референдума. Днес обаче лъжите на герберите бавно и сигурно излизат на яве и все повече хора осъзнават, че политическата партия не се интересува от мнението на 3,5 млн., а по-скоро от собственото си добруване и запазване на 4-годишния мандат, който ще им донесе още купища облаги. И така и ТРЕТАТА топка от ръцете на Шива се изплъзва...

Колко още топки държи индийският бог не се знае. Но не са много. А и на хората вече доста им писна да ги баламосват с празни приказки, безсмислени обещания и безпочвени обяснения. Наближава времето на истината, времето за разплата и тогава изглежда ще покажем, че ИМА ТАКЪВ НАРОД!

 

Вижте и други материали по темата:

Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм!;

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

ПЪРВО ПРИ НАС:
18.06.2017 Слави Трифонов & Ку-Ку бенд трети концерт

Билетите и за втория концерт на Слави свършиха за 10 минути

Билетите за концерт-спектакъла "Има такъв народ" свършиха за 26 минути. От Шоуто обмислят втори

Обречена популистка демагогия: Гербаджийско-патрЕотските калинки налазиха администрацията

Малко чиновническа скромност няма да е излишна..., дори и при Борисов -3

А, КОЙ ли ще направи оценка на въздействието на ГЕРБ?

Защо Цветанов седна на диванчето на Слави?

Да преборим и унизим хората и референдума... с лъжи!

Кое е истинското лице на ГЕРБ?

Врътките на ГЕРБ спрямо референдума продължават

Цвета Караянчева: Не трябва да се бърза с мажоритарните избори

Цветан Цветанов, 11 май 2017 г.

Предизборно ГЕРБ и БСП се обявиха за референдума на Слави

Лакърдиите на властта омръзнаха > Цветанов в "Шоуто на Слави": Няма сговор между ГЕРБ и Слави

Лъсват лицемерните лъжи на управляващите: Мажоритарният закон на ГЕРБ е незаконен, няма пълна оценка на въздействие

"Бомба" срещу референдума и 3,5 млн. българи

Защо закъсняха толкова? >> ГЕРБ внесе в парламента законопроект за мажоритарна система

ГЕРБ внасят осакатен законопроект за референдума

Манипулациите и блъфовете на ГЕРБ и политиците за референдума продължават, вижте как: Промените в Изборния кодекс ще са една от първите задачи на новото НС

Цвета и Цветанов..., а в средата Борисов и референдума за цвят

Продажните, фалшиви целувки на патриотите и ГЕРБ

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част I)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)