Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ уплашени! Застр...
ГЕРБ уплашени! Застраховат се срещу провал! Идат порочни избори с фалшификации и всякакви машинации! (ОБНОВЕН)

ГЕРБ уплашени! Застраховат се срещу провал! Идат порочни избори с фалшификации и всякакви машинации! (ОБНОВЕН)Манол Николов 

 

ГЕРБ са уплашени! Предварително вещаят и подготвят почвата за опорочаването в тяхна полза на изборите! Това все още не е общо впечатление! Това е констатация, в следствие поведението напоследък на Бойко Борисов и Цветан Цветанов!

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов заяви в неделя убедено, че Русия ще се намеси в изборите и в България! Ще оставим засега настрана, международния скандал, който биха могли да предизвикат тези думи!

С подобно твърдение Цветанов показва страха на ГЕРБ от провал на предстоящите евроизбори, който ще повлече провали и крах и занапред! И започнаха застраховките и презастраховките... Радев, Москва, изборните комисии...

Цветанов се застрахова предварително (все пак той е главният изборен отговорник в партията), както направи и Борисов на Националната конференция на ГЕРБ! Помним, там той заяви - Борисов направи силно критично изказване към съпартийците и ги предупреди..., да си „светнат лампите“. И така директно и за първи път призна за влошеното партийно положение, изложи си макар и с половин уста и притесненията – партията се превърна в символ на некомпетентност и корупция, и хората няма да гласуват за нея, както досега!

Още в началото на годината, коментирайки новогодишното обръщение на Румен Радев, виден оракул на ГЕРБ предрече, че президентът ще оспори честността на избори 2019.

А това не е кой и да е, а е депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков, който също подготвя гражданството за порочни избори и предварително търси оправдания и виновни за загубата на ГЕРБ. В случая се появява и Руската намеса и заплаха, а и Радев...

И като стана дума за президента, очевидно вече от близък до ГЕРБ, става враг, и затова даже се организират тези дни и протести срещу него под надслов: Окупират президентството - искат импийчмънт“ и „Мощен протест срещу президента“! Ясно е, че не всички харесват Румен Радева, но груповата и брутална енергия насочена срещу него и идваща от ГЕРБ е само прелюдия към още по-силни атаки спрямо него, така че партията при очаквания провал да има достатъчно алиби и той да бъде заклеймен като един от основните виновници за герберския срив. 

Отдавна са активирани от партийната централа и платената социология и подопечната журналистика в полза вече глинения гигант ГЕРБ, а президентът е просто поредният и удобен PR-ход за дискредитиране на противника!

Да не пропуснем и факта, че в страха си от предстоящата загуба на евроизборите ГЕРБ внесоха и промени в Изборния кодекс, които променят начина на вземане на решенията на комисиите (секционни, районни и други). Досега те се вземаха с 2/3 мнозинство, а с новите текстове ГЕРБ предлагат това да става не с квалифицирано мнозинство,а с обикновено и падащ кворум.

Чиста елиминация на демократични принципи и на другите партии при взимането на решенията в комисиите е това. Простичко казано, много по-трудно е да уговориш или купиш с 2/3 мнозинство комисия, за взимане на правилното решение  в полза на партията майка, докато с 50+1 и още повече с падащия кворум това е безпроблемно да се случи..., за да си осигуриш дори и служебна победа! Това очевидно целят и преследват Цветанов и Борисов. Последен коз им е.

Досега, ако по сигнал или жалба от комисия първоинстанционният съд отмени решение, се насрочваха нови избори там, където има установени фалшификации. Чрез предложението на ГЕРБ за новия кворум това ще стане почти невъзможно. С новите правила се отменя и правото да обжалваш едно решение с касационна жалба пред Върховния административен съд.

Всичко е ясно!

Освен, че ГЕРБ започват отсега да търсят виновни за лошия си резултат на предстоящите избори, те ще използват всички позволени и най-вече непозволени средства, за да ги спечелят. Освен промените които предлагат, атаките към Радев и Русия, ГЕРБ ще включат и традиционните похвати за „изборна победа“: купуване на гласове, купуване дори на цели секционни комисии, подмяна на бюлетини и протоколи, и ред други изборни фалшификации, манипулации и машинации!

Заради едната пирова победа! Ако въобще се стигне до нея...

 

Image result for ГЕРБ са уплашени!  Image result for Бойко Борисов и Цветан Цветанов!

 

ВИДЕО

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ГЕРБ са уплашени! Предварително вещаят порочни избори! >> Цветанов: Убеден съм, че Русия ще се намеси в изборите и в България

Борисов призна пред ГЕРБ: Подкрепата ни намалява! Износваме се...

Оракул на ГЕРБ предварително вещае порочни избори >> Георги Марков: Президентът ще оспори честността на избори 2019

Борисов с критики към своите и признание: Подкрепата на ГЕРБ намалява! (ОБЗОР)

Евроизборите ще бъдат като боя на Шипка! Ключ към бъдещето на България

Ето гербаджийските методически указания, с които Цв.Цв. и компания вече 10 години крадат изборите

Честита 2019-та, уважаеми избирателю!

МОЩЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ РАДЕВ: Окупират президентството утре - искат импийчмънт, след като държавният глава погази Конституцията и буни страната(СНИМКА)

Червените ва банк >> Корнелия Нинова: За да фалшифицират изборите, ГЕРБ са готови да сринат държавата!

  


89373