Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Германският ”Ди Велт...
Германският ”Ди Велт”: Стотици хиляди българи демонстрират в множество градове срещу буржоазно–националистическото правителство

Германският ”Ди Велт”: Стотици хиляди българи демонстрират в множество градове срещу буржоазно–националистическото правителствоНа образованите млади българи им дойде до гуша

 

”На градската средна класа и на добре образованите млади българи им писна от погрешния начин, по който се оуправлява страната им.” Това написа германският в. ”Ди Велт” в статия, изброяваща кои са проблемните за ЕС държави, спрямо които най-вече трябва да се приложи правилото да се спазва върховенство на закона като условие за достъп до еврофондовете. Другите страни са Унгария, Полша, Чехия, Словения, Румъния и Хърватия.

 

"Стотици хиляди българи демонстрират това лято в множество градове срещу буржоазно-националистическото правителство", пишат авторите Филип Фриц и Кристоф Шилц. Те припомнят, че България е далеч назад от всички останали страни в ЕС в класацията на Transparency International за възприятие за корупция.

 

"На срещите на лидерите на ЕС премиерът Бойко Борисов винаги играе в Брюсел ролята на добрия европеец, но сега е под натиск от протестиращите. ЕС редовно критикува отсъствието на независимо правораздаване в страната, а нов доклад оцени, че в България има "сериозен риск за медийния плурализъм", допълва "Ди Велт".


Статията започва с предупреждение, че "потъпкването на законите и размахът на корупцията в ЕС са много по-големи, отколкото знаят повечето хора. И няма значение дали на власт са премиери, представящи се за консерватори, социалдемократи или либерали".

 

"Затова тази есен темата (за връзката между европарите и върховенството на закона) отново се завръща в дневния ред. Множество държави може да изгубят стотици милиони евро и точно поради това не са големи шансовете за въвеждане на регулация "със зъби", както я нарече Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия."

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Христо Иванов пред "Политико": Брюксел и Берлин се продадоха евтино на феодала Борисов

"Шпигел": Системата "Борисов" направи България най-бедната в ЕС

Германското списание "Дер Шпигел" написа за чаровна тиква, която не си тръгва лесно

Тези три жени могат да предизвикат оставката на Борисов

Българи протестираха пред Канцлерството в Берлин

Българи на протест в Берлин, искат Меркел да изрази позиция

 


133402