Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Гетото във Войводино...
Гетото във Войводиново е никнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО

Гетото във Войводиново е никнало пред очите на ГЕРБ и ВМРОГетото в село Войводиново, в което бяха установени незаконни ромски постройки и се събарят сега, е изникнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО. Партията на Бойко Борисов дълги години управлява община Марица, на чиято територия е селото, а формацията на Красимир Каракачанов й е верен партньор най-малко в рамките на настоящия мандат. Това сочи разстановката на силите в местната власт. 

В селото се появи огромно напрежение, след като на Богоявление двама роми пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов. От тогава насам представителите на българския етнос протестират, жандармерия се грижи за реда, ромите изпразниха махалата, а властите на мига вкараха багери. Преди три дни там се появи вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Обсипвайки малцинството с ред цветисти изрази, той създаде впечатление, че няма нищо общо с проблема. 

Според сайта на община Марица обаче местният лидер на ВМРО Георги Какалов е единственият зам.-председател на общинския съвет. Шефът е от ГЕРБ. Според информации на пловдивски медии Какалов е заемал поста и в предишния мандат, само че като представител на ВМРО-НИЕ (партията преживя разкол около 2010 г). Кметът Димитър Иванов (ГЕРБ) управлява от 2011 г.      

ЛЕКА-ПОЛЕКА 

“Всичко започна преди 30 години. Първоначално бяха паянтови постройки с ограда. След това се направиха и тухлените постройки със съответните битови условия за живот. И това стана пред очите на властта до стигането на този проблем. Като станах кмет, от 2015 г. сме им предлагали алтернативни общински имоти, където да си построят жилища. Те не искат", заяви пред радио Пловдив кметът на Войводиново Димитър Тосев.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов за Войводиново: Вземете се в ръце и започнете да си вършите работата

От ВМРО отрекоха търговия с ромски гласове, от Войводиново командоси заплашиха да се заемат с проблема

Военни протестират: “Не на циганизацията на държавата”

 

 

 

 

 

 

 


86460