Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Гладуващите вече са ...
Гладуващите вече са петима

Гладуващите вече са петимаПродължава гладната стачка в палатковия лагер пред Министерския съвет, съобщи Би Ти Ви. Двама души обявиха безсрочна гладна стачка с искане за оставка на правителството тази сутрин, а към тях са се присъединили още трима, информира БНТ. Те заявяват, че няма да се хранят и да пият вода докато премиерът не подаде оставка.


Един от гладуващите - Владимир Генов, вече 5 денонощия не се храни и не пие вода, добавя БНР. През деня е бил прегледан и от лекар, но въпреки препоръките им ще продължи да гладува и да не приема течности:
"Не мога да определям сам състоянието си, мога да кажа, че се появиха болки в бъбреците. Преценил съм, че това е начин да предизвикам онези отсреща да направят нещо, което се иска от всички нас. За мен има по-важни неща от здравето", каза той пред репортер на радиото и уточни: "За първи път протестирам с такъв вид протест, протестирал съм по други начини. И разбрах, че само с викане през мегафон и търсене на справедливост не става, трябва да се търси и по друг начин. Реших, че това е начинът. Това са каузи и за тях си струва абсолютно всичко".


Демонстрантите все още се събират. На Ларгото има около 200 души, хората слушат музика и разговарят.

 

Източник: https://www.dnevnik.bg/


132482