Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гласът на един прост...
Гласът на един прост избирател <br> Референдум ли? Забрави! ГЕРБ не се интересува..., никой не се интересува, освен ние хората

Гласът на един прост избирател
Референдум ли? Забрави! ГЕРБ не се интересува..., никой не се интересува, освен ние хоратаКоментар на Райна Знаменкова
Позицията на автора отразява гледната точка на "ДНЕС"

ГЕРБ не се интересува от референдума, никога не са се интересували и едва ли ще се интересуват в бъдеще. ГЕРБ не зачитат волята на 2,5 млн. българи, които излязоха да гласуват на 6 ноември. Че и защо да ги зачита. Това са просто избиратели... Това е "лошият материал", както ни нарече Борисов преди време. Изглежда, че ние не сме достойни сами да вземаме решения за бъдещето на страната си.

Аз съм просто избирател. Един от тези 2,5 млн. българи, които казахме "ДА" на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Доскоро таях надежда, макар и малка, че ГЕРБ ще приемат нашето решение. Все пак ние сме огромна маса хора, ние сме тези, които ги избираме. И ние сме тези, на които те ще разчитат след няколко месеца.

Борисов обаче не го направи. Използваха нашето желание за промяна в своите политически игри, изигра ни по най-долния начин. И това ме вбесява. Бясна съм, защото преди време гласувах за ГЕРБ с надеждата нещо да се промени. А после, после осъзнах своята грандиозна грешка.

След 6 ноември имаше лъч надежда за нас - и БСП, и ГЕРБ казаха, че ще ни подкрепят. Но са ни лъгали. Само и само, за да получат каквото искат - било да останат на власт, било да увеличат рейтинга си...

Само за месец по-късно и левите, и десните се обърнаха на 180 градуса. Отказаха се от нас и нашия глас, зашлевиха ни грозна плесница. Днес вече е напълно ясно, че няма да приемат 1 лев субсидия, задължителното гласуване и мажоритарната система. И докато преди седмица Борисов тръбеше, че ще прави правителство "в името на референдума", сега е ясно, че това е било просто популизъм, за да останат на власт. Нещо повече президентът Плевнелиев наруши конституцията като остави кабинета на Борисов. Според закона, президентът Радев може да остави остави гербаджийските подлоги да продължат да ни управляват до изборите и дори Народното събрание. Тогава с какво ще се оправдават, ако не приемат решенията на референдума - с липсата на време, с липсата на желание, с липсата на акъл?! 

Чувствам се прецакана, както аз, така и още 2,5 млн. българи. Ние бяхме излъгани от ГЕРБ и те ще си платят за това на следващите избори, а те идват... скоро!

Референдум ли? Забрави! ГЕРБ не се интересува..., никой не се интересува, освен ние хората


20218