Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гневни шофьори проте...
Гневни шофьори протестират пред Столична община

Гневни шофьори протестират пред Столична общинаДесетки шофьори от Столичния градски транспорт са се събрали пред сградата на общината. Всички те са облечени в жълти жилетки.

Недоволството им е ескалира заради ниското заплащане, тежките условия на труд и липсата на кадри в сектора. По тези причини шофьорите са подложени на по-голямо натоварване и полагане на извънреден труд. Шофьорите са разочаровани от факта, че синдикатите не присъстват на протеста, за да защитят интересите им.

 

По-късно днес темата ще бъде обсъдена в комисията по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет. В заседанието ще участва и омбудсмана Мая Манолова. Очаква се ресорната комисията да изслуша служители на градския транспорт в София.

 

Над 1 200 от работещите в сектора са внесли подписка срещу лошите условия на труд и ниското заплащане. Те настояват да бъдат изслушани в присъствието на кмета Йорданка Фандъкова.

 

От КНСБ излязоха с писмо, в което освен тези искания на членовете си, искат и спиране на нощния транспорт и освобождаване на бус лентите от нарушители. Те се обявяват за криминализиране на агресията срещу водачите в градския и обществен транспорт.

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

След заплахата за стачка! >> С 10% вдигат заплатите в столичния градски транспорт

Манолова пише на Фандъкова за проблемите на служителите от градския транспорт

Калоян Паргов: Исканията на работещите в градския транспорт трябва да бъдат удовлетворени

Шофьорите от градския транспорт в София на символичен протест

 


91101