Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Гневни сме! Писна ни...
Гневни сме! Писна ни! <br> Да защитим Референдума! <br>СЛАВИ ЩЕ Е ТАМ ВСЕКИ ДЕН! ДА БЪДЕМ ДО НЕГО!

Гневни сме! Писна ни!
Да защитим Референдума!
СЛАВИ ЩЕ Е ТАМ ВСЕКИ ДЕН! ДА БЪДЕМ ДО НЕГО!Дойде време да действаме! Дойде време да покажем, че сме българи, и че знаем как да се извоюваме свободата си! Дойде време да станем от масите, от компютрите, от удобните си кресла и най-накрая сами да променим живота, от който се оплакваме. Дойде време за ново начало. Истинското начало!

Преди 5 месеца ние, българите ясно и точно показахме на управляващата върхушка какво искаме - Пълна и всеобхватна промяна! Рестарт на системата! Нови лица! Над 3,5 млн. гласуваха на Националния референдум, а повече от 3 млн. казаха "Да" на трите въпроса. Всички ние, обединени бяхме и сме повече от хората, гласували за всички политически парти. Ние сме България! За съжаление управляващите, политиците не ни чуха. Не чуха нашия глас цели 5 месеца. Не се съобразиха с исканията, които им поставихме. Пренебрегнаха ни!

На 30 януари Слави Трифонов изпрати отворено писмо до политиците, в което им даде две седмици срок да започнат сериозна работа по решенията от референдума и два месеца да ги облекат в закони. На 27 март - ден след предсрочните парламентарни избори, той отново се обърна към старите -нови политици, които сега пак са се запътили да ни управляват. Неговият глас, нашият глас останаха нечути, гласът ни отиде в политическата пустош... Неговите усилия, нашите усилия потънаха в забвение... или може би не?!

На 4 май изтича двуседмичния срок, в който депутатите трябваше да отворят папките, да седнат на бюрата си и да започнат сериозна работа по референдума. Уви, те дори не повдигнаха въпроса. Амнезия ги удари. Замълчаха гузно и двулично - всички вкупом, во главе с Лидера им, Лидера и на ГЕРБ и на опозицията. Той, техният Лидер се спука преди изборите да дере гърло и да обещава: "не бива да пренебрегваме волята на хората ще изпълним исканията, ще приемем референдума и ще се разпуснем!" През тези две седмици нашите управници предпочетоха да редят постове, правителство, да мъдрят сделки, да почиват, но не и да се занимават с онова, което цяла България ясно пожела.

Ето защо ние, българите ще излезем на 4 май от 13 часа пред сградата на Народното събрание, за да застанем рамо до рамо със Слави Трифонов. Да го подкрепим и да подкрепим референдума!

Всички ние ще покажем, че 27 години псевдодемокрация са прекалено дълго време, за да оставим същите хора да ни лъжат и управляват. Българите най-накрая ще поемем нещата в своите ръце и ще направим обществената и политическата системи такива, каквито трябва да бъдат - напълно демократични, за да може Родината ни да тръгне напред.

Елате и станете част от нашия гняв! Само ние може да си помогнем! На 4 май, от 13 часа пред сградата на Народното събрание!

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! –Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм!

Депутатите си гласуваха дълга Коледна ваканция

Борисов призна изборния резултат за своя грешка и обеща да претвори референдума в закон

Борисов: Референдумът е атака срещу държавността

"Като слуга на народа" Борисов предупреди отново за референдума

Президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд с искане да се произнесе дали три от въпросите в решението на Народното събрание от 12 май 2016 г. за произвеждане на национален референдум съответстват на Конституцията

ДЪЛГИЯТ ИДВА...! ТЪРПЕНИЕТО НА СЛАВИ СКОРО ЩЕ СВЪРШИ. ОТСТОЯВАМЕ РЕФЕРЕНДУМА - СО КРОТЦЕ, СО БЛАГО И СО МАЛЦЕ КЮТЕК

Държавата призна – референдумът е умишлено саботиран

Цацаров, ти си на ход! Върни на хората откраднатия референдум!

Прокуратурата иска референдумът на Слави Трифонов да е задължителен

Ново скандално решение на машата на партиите: Конституционният съд отмени задължителното гласуване, поискано от 2,5 млн. българи