Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Големият страх на па...
Големият страх на партиите

Големият страх на партиитеКоментар на "ДНЕС"

 

Страх тресе политическите партии. Страх, който ги обединява няколко седмици преди президентските избори. Леви, десни и центристи. Не, че в България има някаква разлика. От години всички следват почти една и съща посока.

Страхът е голям. На хоризонта се е явил нов играч, който може да бутне всички. И той се казва Слави Трифонов.

На 6 ноември освен за президент, българите ще дадат своя вот и на националния референдум на "Шоуто на Слави". Месеци наред от партийните централи се опитват да направят всичко възможно, за да го саботират. Пречиха на събирането на подписи, пречиха на обявяването на всички въпроси, пречиха на внасянето на документите, сега пречат и на гласуването.

Според непубликувано социологическо проучване, два от трите въпроса на референдума ще получат над 80% "Да", а единият взема 65% утвърдителен отговор. Това е информация, която и ГЕРБ, и БСП, и Патриоти, и Реформатори знаят.

Ето защо, вече няколко седмици партийните централи са в паника. От Позитано 20 са дали изрични разпоредби на своите симпатизанти да не гласуват на референдума. Ако случайно се объркат да пуснат бюлетината, то задължително отговорите и на трите въпроса трябва да е "Не".

Под страх от строги санкции и членовете на ГЕРБ са заплашени да гласуват на прякото допитване на Слави. За всички е ясно, че честни и демократични избори в България няма. В малките селца и градове е много лесно да се разбере кой за кого и как е дал своя глас. А дори и в по-големите населени места има начини членовете на партиите да се отчетат пред своите централи. Така демократичните права на хората са напълно ограничени.

И реформаторите, и патриотите не остават по-назад. Те знаят, че ако референдумът мине, това може да застраши топлото им местенце в парламента.

И този път решението е само в ръцете на гражданите. Само и единствено те могат да надигнат глас срещу статуквото и да отвоюват собствените си права и свободи или да продължат да робуват на партиите, които ги заплашват, унижават и потъпкват достойнството им.

 

Виж и предишни коментари на "ДНЕС" по темата:

Страхливото мълчание на политиците и медиите... За статуквото, очакванията на хората и възхода на Слави Трифонов
За бедността, Корнелия, Червената шапчица, или как БСП-пропагандата вади нафталинови вехтории и измислици като "граждански" митинги против министри, а Бойко и Слави са... едното лице на монетата...
Проправителствените шамани пак ни пробутват загоряла манджа
Референдумът не противоречи на Конституцията
ПОЗОР И ГАВРА С ГЛАСОВЕТЕ НА 700 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!
Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

 

Прочети още:

Конституционният съд махна три въпроса от референдума на Слави
TNS opinion: Слави Трифонов бие всички за президент и парламент
Шок от изследването на едно от най-авторитетните международни социологически агенции. Медиите цензурираха триумфа на Слави и подкрепата на референдума.
Смазваща Радева: ГЕРБ са сринати, Борисов го знае и се страхува

 

 

 

 


18381