Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Голямата далавера* >...
Голямата далавера* >> МРРБ отчете санираните сгради, най-много завършени в Бургас

Голямата далавера* >> МРРБ отчете санираните сгради, най-много завършени в БургасДвижение „ДНЕС“: САНИРАНЕТО - БУМ НА... КРАЖБАТА

През 2018-та да е бумът в санирането. Това предвиждаше вече бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Този бум бе подплатен с допълнителни 1 млрд. лева.

Широко рекламираното от кабинетите Борисов „безплатно“ саниране на старите панелки тръгна от самото начало със съмнения и неясноти. Обособи се като „кражбата на века“ и тази година вече се очерта като мощен бум. Финални стадии на източване, лапане, присвояване, заграбване... Въобще пък да не говорим за качеството - скандално ниско и лошо, стотици блокове прокапаха, падаха им таваните, новите мазилки се рушеха, ел. инсталации гърмяха...

От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, до края на август тази година са обновени 1364. Разбирайте -тези сгради са санирани (оздравени със стиропор) с парите на всички нас. Даже с парите на тези от нас, които никога няма да се възползват от привилегията да им облепят блока и... да се скапе след няколко месеца!

Ключовата дума в Програмата–гордост на Борисов, е КРАЖБА и ДАЛАВЕРА в особено големи размери. Милиарди се инвестират, милиони се крадат! Това е перфектната схема, при която контролът липсва, а възможностите за източване  парите на данъкоплатците са широко отворени. И тази далавера продължава... Тръгнала от Лили и Бойко, продължена от Николай и Бойко... и сега пък новата врачанска министърка ще я продължи, пак с Бойко. Все с Бойко ! Абе, навсякъде е нашият Бойко...!

И така сериалът „Истински лъжи“ отново е актуален за пореден сезон. А и избори идат и пари трябват, много при това!

Е, докога...?


От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до края на август тази година са обновени 1364 от общо 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие.

Продължава работата по останалите участващи в програмата сгради. По 336 блока се изпълняват строително-монтажни дейности, а другите предстои да бъдат санирани, отчете МРРБ. 

Най-много завършени сгради има в областите Бургас (181), Благоевград (169) и Хасково (137). Сред общините се открояват центровете на тези области, а също и Стара Загора и Пазарджик. 

В община Бургас са обновени 161 сгради, по 40 се работи, а 4 са със стартирали дейности по техническо обследване. Сключените договори за целево финансиране в общината са 205.

138 са завършените сгради в община Благоевград. По пет сгради се извършват строително-монтажни дейности. Те са последните в общината със сключени договори за целево финансиране.

В община Хасково са сключени договори за целево финансиране със 111 сдружения на собственици. Енергийноефективни мерки вече са въведени в 71 жилищни многофамилни сгради, още 6 са в изпълнение, а 24 са със стартирали дейности по техническо обследване.

В Стара Загора са въведени в експлоатация 68 сгради и се работи по 7, като след тяхното завършване в общината ще са обновени всички сгради, одобрени за участие в програмата.

В Пазарджик са завършени всички 41 сгради със сключени договори за целево финансиране.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

 

 

76777