Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Градоносни облаци на...
Градоносни облаци на главата на Светиня Му

Градоносни облаци на главата на Светиня МуКоментар на Весела Бонева, студент по политология, Бургас 

Така е било в живота на Исус от Назарет преди 2000 години, така е и днес в живота на Светиня Му. Днес „Осанна!”, а след няколко дена „Разпни го!”. Така е при великите богове, умове и съзидатели. Това е съдбата на Богоподобните… Такава е и съдбата и на нашия Бойко.

Преди десетина дни по всичките подопечни медии бяха хвалби, тиради, дитирамби за Генерала – Обединител на Западните Балкани (макар че, от тази среща, дългорекламиран пик на Европредседателството ни нищо не произлезе, освен пиар и празни приказки и на Балканите въобще, за втория велик обединител на нацията след цар Борис III, за най-успешния европолитик, погален по главата от 3-ма папи...!

Днес изведнъж картинката се промени. Светиня Му изглежда някак си като че ли смачкан, отегчен и сърдит на целукупния български, а май и на европейския народ и водачите му, уж негови дружки, които се оказаха, недалновидни и неблагодарни, за да осъзнаят и оценят величината на гения Му.

С цялото великолепие на „красивия си ум”, ТОЙ (не само поради липса на време от рязане на ленти и "умиротворяване" на това досадно „буре с барут”, наречено Балкани, а сега поновому „операция Западни Балкани”), не е успял да се запознае с простото римско правило и опита на древните, които са казали „Сик транзит глория мунди”* или за нас, обикновените българи - „Така преминава световната слава”. Сега Светиня Му е учуден, разочарован и за пореден път наказа българската неграмотност и неблагодарност като не почете на родна земя официалните ни празници както беше на 3 март, 6 май и 24 май. Той не е с нас, грешните, незаслужаващите го, а отлетя за Рим, при Папата. Там, там при Светия отец, освен че ще бъде пак погален по главата, той ще срещне и разбиране на гениалността си! Гениалността си, за великите си кроежи и планове за Балканите и за Света. Там, в родината на Макиавели и на другите велики умове, очевидно среща той разбиране за чудноватия си гений. 

И се чудя, дали на шега или на майтап някой ден в гениалността си Светиня Му не вземе да реши и да покръсти нацията в правилната вяра. Ерест! Ерест е това, която едва ли и надали ще се случи! Но при толкова непослушен Синод и пречещ Патриарх, които не разбират гениалните Му планове и все гледат на изток… При чуждестранните ласки, които с вълшебна пръчица могат да му дойдат като бонус от новопокръстените… И заради всичко това няма ли той да е един истински правоприемник на най-далновидния политик след княз Борис Покръстителя?

А и в края на краищата, така ще си стане и още по-близък и с любимата Меркел и с младия Макрон, с всички други „началници”, за компанията, на които той така копнее! А сега го приемат само като развеселителя на Европа и „като див, балкански субект”, който не може да наложи в дивата си, изостанала държава новата Библия на либерална Европа - Истанбулската конвенция.

И така кахърен лети Светиня му за Рим. Защото от всички страни „лошите” го атакуват. Радев отива в Москва. Европейската комисия пише доклади в пълна противоположност на общия икономически подем в България и възход в Съдебната система. Спират ни от Шенген, от Еврозоната ! Вместо да почерпят челен опит от нас! В същото време досадни пенсионери се бунтуват, че им увеличават от 1 юли пенсиите със страхотното увеличение от 14 лв. Неблагодарници!

Досадните родители на деца в неравностойно положение искат грижа от държавата за децата си! От къде накъде, а пък и не се обличат подходящо за да влязат в НС! Журналистите, които не забелязаха, че преди 2 седмици в Русе се събраха 3-ма президенти на Австрия, България и Румъния, сега пък се скъсаха да отразяват посещението и шушукането на Радев с руснаците.

А колегите от коалицията - т.нар. ПатрЕоти и те само искат, искат... И се изнервиха доста. Виждат че нещата не отиват на добре, а и пълните им потоци и поточета от пари закъсняват и може да пресъхнат и затова го дават през просото, правейки гаф след гаф…

И ето ти ново 5, чува се, че началниците от Брюксел искат да затворят кранчето по европарите и то всичко става още по-сложно. Няма да има с какво Бойко да си храни властта.

А и този Заев! Този Заев се опитва да му играе някакви си номера, а напред, а назад, след като ТОЙ беше решил безвъзвратно всички проблеми между България и Македония само с едно потупване по рамото му... и хорът зад него не без основание пееше песнопения "Слава!", "Вечна слава" и всички през сълзи от радост си спомняхме как мирно и чрез дипломация Борис III върна Македония на България.

Изобщо – МЪКА! 

Тежко е да си звезда, казваше една истинска звезда – Ален Делон. Но е по-тежко да си бате Бойко!

Изглежда  облаците се сгъстяват на свещената му глава.

Дали пък да не вземе Бойко и да накаже за пореден път тези българи и да ги остави да се мъчат без него. Дали да не ги накаже с оставката си, пък нека ни боли!

Това заслужават!

Изобщо кофти народ! Кофти матрял!

Ех, да му се неначудиш на нашия Бойко (по Юнкер) от къде толкова енергия за... толкова бели!

 

*sic transit gloria mundi (сик транзит глориа мунди) — тъй преминава световната слава! (Думи, отправени до главата на римокатолическата църква, при неговото възкачване на папския престол, за да му се припомни крехкостта на всяка човешка власт).

 

Слави Трифонов посвещава концерта си в Лондон на децата с увреждания

 

 


63908